Roda JC speelt ook volgend seizoen weer in de eredivisie.

De return in het Parkstad Limburg Stadion tegen MVV werd vanmiddag met 1-0 gewonnen, nadat de eerste wedstrijd afgelopen donderdag in Maastricht na 90 minuten met de beginstand 0-0 was geëindigd.
Voor de 16.000 toeschouwers in Kerkrade bleef de wedstrijd spannend tot de laatste seconde. En dat was bovendien pas 7 minuten nadat de officiële 90 minuten verspeeld waren.

1 – 0

Ondanks de treffer voor Roda in de 26e minuut (Werker kopte raak na een hoekschop), en de rode kaart voor de MVV-speler Kuipers na een uur voetbal (door de scheidsrechter gegeven na raadpleging van de video), slaagden de Kerkradenaren er niet in de voorsprong tot een veilige marge van 2-0 uit te bouwen. En één tegentreffer van MVV was dan voldoende geweest om hun promotie naar de eredivisie, en de degradatie van Roda alsnog te bewerkstelligen.

Die treffer bleef echter uit, waardoor de spanning bij het publiek zich na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Janssen explosief ontlaadde en het veilig stellen van het spelen in de eredivisie voor even gevierd werd als het behalen van een kampioenschap.

Eredivisie

Volgend seizoen speelt Roda dus toch weer mee in de eredivisie. De ploeg overleefde opnieuw de nacompetitie, die noodgedwongen moest worden gespeeld omdat de Kerkradenaren in de competitie op de een-na-laatste plaats waren geëindigd.
Die bovendien, na de eerste twee wedstrijden tegen Helmond Sport, zonder coach Anastasiou, werd uitgespeeld. René Trost en Rick Plum namen het stokje voor de finalewedstrijden tegen MVV over, onder toeziend oog van Huub Stevens.

Met welke trainer, met welke staf en met welke van de (vele dit seizoen aangekochte) spelers Roda JC volgend seizoen gaat aantreden zal de komende weken duidelijk moeten worden. En met welke geldschieter…