Ex-wenskind Nina (7) haalt geld op voor Make-A-Wish

Foto: Make-A-Wish

De 7-jarige Nina Wronowski uit Heerlen begon zelf een actie op haar eigen basisschool De Tovercircel in Heerlen om geld op te halen voor Make-A-Wish Nederland. Deze stichting bracht vorig jaar háár allerliefste wens in vervulling, en dat gunt ze andere ernstig zieke kinderen nu ook.
Haar actie leverde € 253 op.

Spaarpotactie

De school van Nina, basisschool De Tovercirkel, hoefde niet lang na te denken toen Nina haar idee voor een inzamelactie vertelde en bood volledige medewerking. Afgelopen twee weken heeft Nina daarom samen met haar moeder in iedere klas verteld over Make-A-Wish en haar eigen ervaring daarmee. Vervolgens heeft ze een spaarpot achtergelaten in de klas, met de vraag om te doneren. Gisterenochtend is in een bijeenkomst met de hele school het totaalbedrag van € 253,- overhandigd aan een vrijwilliger van Make-A-Wish. Nina hoopt dat andere kinderen met een levensbedreigende ziekte ook zo’n bijzondere wensvervulling kunnen krijgen als zij heeft gehad.

Vervolg aan actie

Omdat er zo positief gereageerd is op deze actie, heeft Nina besloten om ook tijdens haar communie aanstaande donderdag aandacht te vragen voor Make-A-Wish om zo het bedrag nog wat hoger te kunnen maken. En ze hoopt binnenkort op de andere dependance van de school dezelfde spaarpotactie op touw te kunnen zetten.

Onvergetelijke wensvervulling

Vorig jaar, toen Nina bijna aan het eind was van haar behandeltraject tegen een auto-immuun ziekte, liet Make-A-Wish Nederland haar allerliefste wens in vervulling gaan. Ze mocht zeehonden verzorgen in het zeehondencentrum in Pieterburen. Dit was een onvergetelijke ervaring, waar ze samen met het gezin enorm van genoten heeft. Ze heeft hier echt kracht uit kunnen halen.
Inmiddels gaat het goed met Nina. Ze kan gelukkig weer een normaal leven leiden.

Een paar weken geleden had Make-A- Wish nog een extra verrassing voor haar. Ze kon aanwezig zijn bij het vrijlaten uit de zeehondenopvang van een aangesterkt zeehondje. Daar heeft ze dankbaar gebruik van gemaakt en ook daar heeft ze weer met volle teugen van genoten.

Make-A-Wish Nederland

Ieder kind heeft een allerliefste wens. Een wens die het verschil maakt. Weer kind kunnen zijn en geen patiënt. Het moment waarop zorgen worden vergeten en geluk en positiviteit voorop staan. Make-A- Wish Nederland vervult sinds 1989 de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dat doet Make-A-Wish Nederland niet voor niets. In al die jaren is gebleken dat voor het wenskind en zijn familie een wensvervulling onvergetelijk is. Het laat het kind weer gewoon kind zijn in plaats van patiënt en geeft het hele gezin kracht voor hun toekomst.