Yannis Anastasiou aan de kant gezet bij Roda JC

Foto: Roda JC

De directie, Raad van Commissarissen en eigenaar Frits Schrouff van Roda JC besloten na intensief beraad en in overleg met Yannis Anastasiou om in aanloop naar de laatste twee wedstrijden van dit seizoen voor een andere aanpak te kiezen. Een mooie en diplomatieke formulering om aan te geven dat de trainer van Roda JC voor de twee belangrijke finalewedstrijden van de play-offs aan de kant wordt gezet. Het boterde al een tijdje niet meer tussen de trainer en (een deel van) de spelersgroep.

Huub Stevens

Huub Stevens zal zijn honeurs waarnemen, en neemt samen met de andere leden van de staf de verantwoordelijkheid op zich om handhaving van de Kerkradenaren in de Eredivisie te bewerkstelligen.

De naam Huub Stevens behoeft geen verdere uitleg.
De 63-jarige oefenmeester was in het verleden succesvol trainer bij Roda JC. In de jaargang 1994-1995 loodste hij de club naar een tweede plek in de Eredivisie. Verder was hij hoofdcoach bij Schalke‘04, Hertha BSC, 1. FC Köln, PSV, Hamburger SV, Red Bull Salzburg, PAOK Saloniki, VFB Stuttgart en TSG Hoffenheim.

Ondersteuning technische staf

Stevens gaat de technische staf in alle opzichten ondersteunen in de cruciale dagen die nu aanbreken. Tijdens de wedstrijden ligt de coaching langs het veld in handen van de huidige leden van de technische staf (Rick Plum, René Trost en Robert-Jan Zoetmulder). Stevens heeft kenbaar gemaakt niet op de bank plaats te nemen tijdens de wedstrijden.