Aansluiting de Hopel in Buitenring, deel Dentgenbachweg tijdelijk afgesloten

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Vanaf maandag 8 mei 2017 wordt een deel van de Dentgenbachweg ter hoogte van de Hopel vier weken afgesloten. Dit vanwege de bouw van de aansluiting de Hopel die de Dentgenbachweg (vanuit Eygelshoven) en de Mensheggerweg laat aansluiten op de Buitenring Parkstad Limburg.

Fases

Deze aansluiting wordt in een aantal fases gebouwd.
Stap één is de bouw van de oostelijke rotonde (aan de kant van het Anselderbeekdal). Om de bouw hiervan mogelijk te maken, is het noodzakelijk dat het gedeelte van de Dentgenbachweg tussen de Mensheggerweg en de Vestastraat wordt afgesloten voor alle verkeer.

Er worden omleidingsroutes ingesteld voor zowel het autoverkeer als het langzame verkeer.
Op vrijdag 2 juni 2017 is de nieuwe Dentgenbachweg weer open voor alle verkeer, zodat ook de bezoekers van Pinkpop (3-4-5 juni 2017) ongehinderd hun bestemming kunnen bereiken.

Gedurende de afsluiting blijft het treinstation Eygelshoven bereikbaar.

Omleidingsroutes

De bedrijven aan de Dentgenbachweg en GaiaZOO zijn bereikbaar via de aangegeven omleidingsroutes. Deze routes worden met borden aangegeven en zijn ook te bekijken op de website van de Buitenring (www.buitenring.nl). Hier is eveneens de actuele planning te vinden.

Aansluiting GaiaZoo

Gedurende dezelfde periode van maandag 8 mei tot vrijdag 2 juni 2017 wordt ook de nieuwe toe- en afrit bij aansluiting GaiaZoo afgebouwd en wordt de Dentgenbachweg verder aangepast tot Buitenring. Deze werkzaamheden hebben geen gevolgen voor het verkeer.