Programma Koningsdag en Koningsnacht Heerlen

Foto: KingsXperience

KingsXperience. Ofwel de viering van Koningsnacht en Koningsdag op woensdag 26 april en donderdag 27 april in het centrum van Heerlen.
Tijdens deze eerste editie van KingsXperience staan verschillende activiteiten voor jong en oud op het programma. Daarnaast vindt er een divers muziekprogramma plaats.

Koningsnacht

Wie kan beter de aftrap doen voor de Koningsnacht op woensdag 26 april dan DJ Wim Frijns, thans stadionspeaker bij Roda JC? Vanaf 18.00 uur brengt de oud-DJ van de Ouwe Stomp en Diligence het publiek in beweging. Vanaf het podium op het Pancratiusplein-Zuid.
Om 19.00 uur neemt coverband ‘Mag het wat zachter?’ het stokje van hem over. ‘Mag het Wat Zachter’ speelt niet alleen met ongekende energie een breed repertoire aan fantastische muziek, maar staat daarnaast garant voor een vette show! Het wordt meezingen, dansen en springen geblazen tijdens Koningsnacht.

Koningsdag

Koningsdag, donderdag 27 april start om 10.30 uur met diverse activiteiten voor jong en oud. Een vrijmarkt voor volwassenen op de Bongerd, en een vrijmarkt voor kinderen op het Pancratiusplein-Noord.
Om 11.00 is het verzamelen op het Raadhuisplein voor de fietstocht, die om 12.00 van start gaat.

Vanaf 13.00 uur: diverse activiteiten op het Pancratiusplein-Zuid: spellen, springkussen, draaimolen, Jay’s Dance Vision, Sambaband Diversao, Danscentrum Swing-Inn, Parkstad Popstad Talenten, Bigband Bernadette.

Om 17.00 uur begint het muziekprogramma met coverband ‘DRIVEN’.
‘DRIVEN’ is een 5-koppige band met gedreven muzikanten die je gegarandeerd meesleurt in een indrukwekkende baan rond de wereld van entertainment en interactie.

Paul Rabbering

Vanaf 20.30 uur komt een oud-tijdelijk-Heerlenaar naar het podium op het Pancratiusplein-Zuid om de afsluiting van deze dag voor zijn rekening te nemen. Niet ver vanaf zijn vorige stek, het Glazen Huis van 3FM Serious Request eind 2015, zal DJ Paul Rabbering, die na 3FM de overstap maakte naar NPO Radio 2, met een gevarieerde muziekmix het publiek in de dansmodus trachten te brengen.

Na afloop kunt u terecht in de omliggende horecagelegenheden waar diverse afterpartys plaatsvinden.