Gezamenlijk zwembad Landgraaf-Heerlen ver weg

Foto: Pixabay

De plannen voor een gezamenlijke realisatie van een zwembad door de gemeenten Landgraaf en Heerlen kunnen voorlopig de ijskast in. Een van de vier voorwaarden die de gemeente Heerlen stelt aan de bouw van een dergelijk ‘regionaal doelgroepenbad’ is dat de herindeling van Landgraaf-Heerlen per 1 januari 2019 een feit is. En de vooruitzichten daarop zijn met de komst van de nieuwe coalitie in de gemeenteraad van Landgraaf niet bepaald groter geworden.

Gezamenlijk regiobad

Landgraaf vroeg Heerlen in een overleg van 14 maart jongstleden om het gesprek over het gezamenlijke regiobad opnieuw op te starten. Met van Landgraafse zijde de uitgangspunten dat Landgraaf als gemeente zelfstandig blijft, het nieuwe zwembad op de locatie van ‘In de Bende’ komt en het iets groter wordt dan in een eerder stadium was beoogd.

Tegengestelde uitgangspunten

Hoewel het college van B&W van Heerlen aangeeft dat door de nieuwe bestuurlijke situatie in Landgraaf het vraagstuk van het toekomstbestendig zwemaanbod zeker niet van tafel is, maken de twee uitgesproken tegengestelde uitgangspunten van beide gemeenten op het gebied van de herindeling de kans uiterst klein dat het zwembad er snel gaat komen.