Hoensbroekse vrijdagmarkt als zeer goed beoordeeld

Foto: Gemeente Heerlen

De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel beoordeelt de Hoensbroekse vrijdagmarkt als zeer goed. Deze markt eindigde op de 2e plaats bij de verkiezing ‘Beste markt van Nederland’ in de categorie tot 30 ondernemers.

Jaarlijkse verkiezing

De vereniging organiseert jaarlijks de verkiezing ‘Beste markt van Nederland’. De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, de grote ondernemersorganisatie voor ambulante ondernemers in Nederland, hanteert 3 categorieën: markten tot 30 ondernemers, markten met 30 – 50 ondernemers, en markten met 50 of meer ondernemers.
Na twee uitgebreide bezoeken nomineerde een delegatie van 4 juryleden (afkomstig uit de culinaire journalistiek, de C.V.A.H. en de ambulante handel) de vrijdagmarkt in Hoensbroek als een van de 3 kanshebbers.

Juryrapport

De jury keek nadrukkelijk naar zowel het uiterlijk van de markten, als naar de regelgeving, de organisatie en toekomstvisie.

Enkele citaten uit het juryrapport:

  • “De proefmethode voor nieuwe kooplui is goed geregeld in Hoensbroek.”
  • “Er hangt een goede sfeer, zowel onder de consumenten als onder de kooplieden. We durven te zeggen dat hier de beste sfeer hangt, van de drie finalisten.”
  • “Het ziet er netjes, schoon, strak en aantrekkelijk uit. Voor een kleine markt is dat indrukwekkend. De diverse ondernemers presenteren hun producten op een mooie manier.”
  • “De Hoensbroekse markt verrast doordat een aantal ondernemers zich onderscheidt in product. Dat is echt een verrijking voor de markt.”
  • “Het is overduidelijk dat de ondernemers zich in de consument verdiepen en daar met hun aanbod en vakmanschap op inspelen.”