Groene Ster matchwinnaar in de onderste regionen Hoofdklasse B

Niet alleen het bezoekersaantal vandaag in Chevremont viel enigszins tegen (iets wat met de thuiswedstrijd van Roda JC een paar kilometer verderop te maken zou kunnen hebben), ook het niveau van de wedstrijd zelf tussen Chevremont en Groene Ster op sportpark Kaffeberg liet te wensen over.

Zenuwachtig

Beide teams begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd, wat resulteerde in vele fouten en kleine irritante overtredingen. Het waren de gasten uit Heerlerheide die na 15 minuten het ritme vonden en met verzorgd voetbal de aanval begonnen te zoeken. Zij creëerden diverse kansen. Een daarvan werd door Roel Schirra in de 28e minuut verzilverd, met een fraai afstandschot zorgde hij voor de 0 – 1.
Chevremont bleef worstelen, voornamelijk met zichzelf. Waar Groene Ster met verzorgd voetbal de aanval zocht, was het antwoord van de thuisclub de ‘lange bal’. Zonder daarmee echt gevaarlijk te kunnen worden. Het eerste gevaar voor het doel van Groene Ster kwam pas in de 41e minuut. Door Rodney Klinkenberg, wiens fraaie kopbal maar net naast het doel ging. Beide ploegen gingen dus met de stand 0 – 1 de rust in.

Groene Ster

Ook na de rust was Groene Ster de beter voetballende ploeg. Chevremont deed er van alles aan om de gelijkmaker in het Groene Ster-net te krijgen, maar echt gevaarlijk werden de blauw-witten daarbij niet. Het was en bleef Groene Ster dat de betere kansen kreeg. Zo kreeg Dave Velraeds bijvoorbeeld een eigenlijk niet te missen kans toen hij helemaal alleen op de doelman van Chevremont afging, maar hij wist deze toch niet te passeren. En in de 79e minuut was het Kevin Werker die met een pracht van een kopbal bijna voor de 0 – 2 zorgde, maar de bal sprong via onderkant lat weer terug in het veld.
Niet veel later gaf de trainer van Chevremont het teken dat zijn team één-op-één moest gaan spelen. Maar ook die ingreep bracht niet het gewenste effect.
In de 83e minuut zorgde opnieuw Roel Schirra met een bekeken schuiver voor de verlossende 0-2. De eindstand tevens, en Groene Ster kon de dik verdiende drie punten mee naar Heerlerheide nemen.

Onder in de Hoofdklasse B wordt het steeds spannender. De ploegen kruipen daar steeds verder naar elkaar toe.
Het belooft dus een spannende eindstrijd te gaan worden.