Veel animo voor Rd4-afvaluitdaging 100-100-100

Foto: Rd4

Al bijna 200 huishoudens hebben zich aangemeld voor het 100 dagen afval-scheiden-experiment, waarbij minstens 100 huishoudens worden uitgedaagd om gedurende 100 dagen 100% afval te scheiden.

Minder restafval

“We zijn enorm blij met deze belangstelling. Hieruit blijkt dat veel mensen interesse hebben in duurzaamheid en in een betere afvalscheiding. Door afval beter te scheiden houd je minder restafval over en dat is goed voor het milieu en gunstig voor je portemonnee”, zegt Wil Sijstermans, directeur Reinigingsdiensten Rd4. “Hoe meer deelnemers zich aanmelden hoe beter.”
Het eerste getal ‘100’ uit de naam van de uitdaging kan dus al min of meer overboord worden gezet.

Het experiment start op maandag 3 april en duurt tot dinsdag 11 juli 2017. Naast het scheiden van al hun afval wordt van de deelnemers verwacht dat zij elke week het restafval wegen. Om dit voor iedereen eenvoudig te maken ontvangt elk deelnemend huishouden een wegertje en zakjes voor het restafval. Deze maken onderdeel uit van het startpakket, dat op zaterdag 1 april aanstaande tijdens de startbijeenkomst zal worden uitgedeeld.

Illustratie: Rd4

100-100-100 team

Het speciale 100-100-100 team van Rd4 zal deelnemers begeleiden bij de uitdaging om hun afval 100% te scheiden, in de vorm van weekopdrachten, tips en weetjes. Op het speciale platform kunnen deelnemers meedoen met de weekopdrachten en eigen tips en ervaringen delen op het forum en leren van anderen. Elke week wordt er een prijsvraag gehouden waarbij deelnemers kans maken op het winnen van leuke duurzame prijzen.

Doe ook mee en meld je aan. Jong of oud, woonachtig in een huis of flat, het maakt niet uit, iedereen kan meedoen.
De enige voorwaarde is dat je inwoner van een Rd4-gemeente bent.
Aanmelden kan nog tot en met zondag 2 april 2017 via www.rd4.nl/100.