Sleuteloverdracht: Heerlen voor drie dagen Sjpassemig

Vanmiddag na de Kinderoptocht vond in het gemeentehuis van Heerlen de sleuteloverdracht plaats. Volgens traditie regeert de komende drie dagen Prins Ties I over Heerlen, Heële en Sjpassemig. De Hooglustigheid van de Heerlense Winkbülle nam de dit jaar zeer bijzondere stadssleutel in ontvangst uit handen van burgemeester Ralf Krewinkel, die de Prins veel succes toewenste bij zijn kort-maar-krachtige regeerperiode.

Tuup of Heinie?

Ralf Krewinkel heeft de komende dagen zijn handen vrij om zelf in het vasteloaves-geweld onder te duiken. Vermoedelijk zien we hem zondag al terug in de optocht, zo viel uit een toespeling uit zijn speech op te maken. En zou het zo maar kunnen dat hij af en toe opduikt om als vierde rad aan de driewielswagen van Demi Sec mee te draaien. De burgervader zingt in hun carnavalskraker van dit jaar mee als een Heëlesje Tuup, al blijft hij in de ogen van de andere Demi Sec-leden nog altijd een echte Heini.

Prins Ties I

Tuup of Heinie, Prins Ties I liet zien dat het carnavalsbloed ook rijkelijk door zijn aderen vloeit. Hij verraste de burgemeester, de genodigden – waaronder de gedeputeerden Eric Geurts en Ger Koopmans – en de talrijke bezoekers op zíjn versie van Demi Sec’s Ketting Tink: het Sleutel Tink.
Strekking van het lied: Ties is niet voornemens om de sleutel aanstaande dinsdag aan burgemeester Ralf Krewinkel terug te geven…