Discotheek Peppermill wordt motoroefenterrein

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Osseforth Opleidingen, gespecialiseerd in rij- en beroepsopleidingen, heeft de voormalige discotheek de Peppermill in Heerlen gekocht. De discotheek, die in 2014 zijn deuren sloot, ligt op een 1,3 hectare groot terrein en krijgt nu een nieuwe bestemming binnen de verkeersschool.

Motoroefenterrein

Het parkeerterrein van de voormalige discotheek wordt een motoroefenterrein, waar motorrijlessen gegeven gaan worden. Dit nieuwe terrein is anderhalf keer zo groot als het sinds 2004 bestaande oefenterrein in Elsloo.
Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) huurt vanaf 22 februari het nieuwe terrein. Dat behoort dan tot één van de drie officiële terreinen waar een kandidaat in Limburg terecht kan voor het examenonderdeel AVB van het motorrijbewijs.

Theorielessen

Het pand zelf is ook eigendom van Osseforth Opleidingen, met uitzondering van het voormalig restaurant.
Een klein gedeelte van het pand zal volgende maand volledig opgeknapt zijn, waarbij de uitstraling van de discotheek zoveel mogelijk in stand gehouden blijft. In de vernieuwde ruimte worden de toekomstige motorleerlingen ontvangen en zullen theorielessen gegeven gaan worden.

Voor de overige ruimte van het pand is Osseforth Opleidingen nog in overleg met een huurder.