Nieuwe digitale flitspalen langs de N281 in Heerlen

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

In de loop van volgende week worden 4 nieuwe digitale flitspalen aangezet langs de N281 in Heerlen. Ze vervangen de oude analoge palen. De flitspalen controleren niet alleen de snelheid, maar ook het rijden door rood licht daar waar van toepassing. Maar vooral hebben flitspalen een bewezen gunstig effect op de beïnvloeding van het rijgedrag.

De 4 nieuwe digitale flitspalen bevinden zich op de volgende locaties in Heerlen:

  • Keulseweg – N281 – Keulseweg: ter hoogte van hectometerpaal 25.2;
  • Provinciale weg – N281 – Provinciale weg: ter hoogte van hectometerpaal 27.2;
  • Provinciale weg – N281 – Provinciale weg: ter hoogte van hectometerpaal 23.6;
  • Provinciale weg – N281 – Provinciale weg: ter hoogte van hectometerpaal 28.7.

Voordeel van digitale palen, althans voor Vadertje Staat, is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes minder politiecapaciteit vergt. Daarbij kan in principe de bon sneller op de deurmat vallen, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen. Burgers die dus een boete krijgen voor rijden door rood of te snel rijden, kunnen als ze dat nodig vinden, op de acceptgirokaart lezen waar en hoe ze bezwaar kunnen aantekenen.

De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera aan boord zodat gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct worden overgeseind naar een dataverwerkingseenheid. Geen volle filmrolletjes meer, dus. Ook maakt hij gebruik van een infraroodflitser, waardoor de flist niet te zien is en weggebruikers geen hinder van flitslicht ondervinden.