‘CVA Stepped Care Unit’ bij Adelante Hoensbroek sinds vandaag uitgebreid

Foto: Adelante

Op 9 februari breidde de CVA Stepped Care Unit (CSCU) bij Adelante in Hoensbroek haar zorg uit van 25 naar 40 bedden. Een noodzakelijke stap in de ogen van de twee samenwerkingspartners Adelante en Cicero, omdat er steeds meer vraag is naar klinische revalidatieplekken voor mensen die willen herstellen na een beroerte.

Gezamenlijke CSCU-afdeling

Al in 2012 startte Cicero Zorggroep en Adelante deze gezamenlijke CSCU-afdeling voor mensen die moeten revalideren na een CVA, ook wel hersenbloeding of herseninfarct genoemd. Het gaat daarbij zowel om medisch specialistische revalidatie als geriatrische revalidatie.
De CVA Stepped Care Unit maakt het mogelijk dat cliënten in het ziekenhuis niet te lang op een (klinische) revalidatieplek hoeven te wachten en snel met therapie kunnen starten.
Werd er in 2012 nog uitgegaan van 80 cliënten per jaar, nu is de verwachting al opgelopen tot 250 nieuwe revalidanten per jaar. De uitbreiding is daarom geen overbodige luxe.

Efficiënte samenwerking

Tijdens het openingsmoment spraken de voorzitters van de beide Raden van Bestuur, de heer Jean-Paul Essers van Adelante en mevrouw Kina Koster van Cicero, in aanwezigheid van behandelaren en cliënten hun vertrouwen uit in de voortzetting van deze efficiënte samenwerking.