Beplantingsstroken Kerkradersteenweg en bosrand Hambosweg in Kerkrade worden aangepakt

Foto: Gemeente Kerkrade

De gemeente Kerkrade gaat de komende periode de beplantingsstroken langs de Kerkradersteenweg en de bosrand aan de Hambosweg onder handen nemen.

Kerkradersteenweg

Aan beide zijden van de Kerkradersteenweg (ter hoogte van GaiaZOO) pakt de gemeente de beplantingsstroken aan. Vorig jaar bleek uit een inspectie dat hier veel dood hout (voornamelijk es en berk) en zieke bomen (essentaksterfte) aanwezig zijn. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het uitdunnen van de beplantingsstroken waarbij vooral de zieke essen en dode bomen worden verwijderd. Daarnaast krijgen de eiken langs de weg meer ruimte. Door kwalitatief slechte bomen weg te halen krijgen de gezonde bomen meer kans om door te groeien. Er ontstaat zo minder dood hout in de kronen van de bomen, wat de verkeersveiligheid ten goede komt.

Hambosweg

Ook langs de Hambosweg (tussen de Hammolenweg en de spoorwegovergang) neemt de gemeente het groen onder handen. Ook hier voornamelijk uitdunningswerkzaamheden van de bosschages en het weghalen van gevaarlijk overhangende bomen. Daarnaast worden dode bomen en essen die zijn aangetast door essentaksterfte gerooid. De randbeplanting wordt gesnoeid zodat deze beplanting weer goed kan uitgroeien.

Start werkzaamheden

Als de weer- en terreinomstandigheden het toelaten starten de werkzaamheden volgende week (week 7). De werkzaamheden moeten voor 15 maart 2017 klaar zijn in verband met het broedseizoen.
De Hambosweg wordt gedurende de werkzaamheden tussen 9.00 uur en 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer.
Bij de werkzaamheden aan de Kerkradersteenweg wordt gewerkt met verkeersregelaars om zo de doorstroom van het verkeer te garanderen.