Verplaatsing coffeeshop Heerlerbaan naar voormalige tippelzone?

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Momenteel onderzoekt de gemeente, in samenspraak met de eigenaren en de buurtbewoners, de mogelijkheid om coffeeshop ‘The Brothers’ aan de Heerlerbaan te verplaatsen. Daaruit blijkt dat op dit moment slechts één van de aangedragen locaties haalbaar is. De coffeeshop zou dan verplaatst moeten worden naar de voormalige tippelzone aan de Euregioweg, in de kronkel van de afslag naar het Roda-stadion.
Een optie overigens, die bij aanvang van het onderzoek bewust buiten schot werd gelaten.

Ernstige verstoringen van de openbare orde

Aanleiding voor die gewenste verplaatsing van de coffeeshop was een reeks van ernstige verstoringen van de openbare orde in en bij ‘The Brothers’ in de wijk Heerlerbaan. Na een gedwongen sluiting van een jaar kwam, mede vanuit de buurtbewoners en de Stichting Buurtontwikkeling Heerlerbaan, de wens en het verzoek de coffeeshop te verplaatsen. Zowel de coffeeshophouder als de gemeente gingen op zoek naar een aantal alternatieve locaties, waaronder het magazijn van de Hiero.
De tippelzone blijft nu als enige mogelijkheid over. Die locatie is volgens de raadsinformatiebrief “in beginsel kansrijk”, als er tenminste aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

Deze mogelijkheid wordt nu verder bekeken. Met name met betrekking tot zaken als eigendom, verkeersveiligheid, terreininrichting, (externe) veiligheidseisen, bestemmingsplan, bouwvergunning en financiële aspecten.
In april/mei dit jaar moet hierover meer duidelijkheid zijn, en kan het traject van de verplaatsing eventueel vervolgd worden.