Vanaf 13 februari station Maastricht Randwyck weer rechtstreeks bereikbaar

Foto: Arriva

Met ingang van maandag 13 februari 2017 wordt de treindienstregeling in Zuid-Limburg aangepast, waardoor reizigers uit Heerlen en Roermond weer een rechtstreekse verbinding hebben naar Maastricht Randwyck en vice versa. Momenteel eindigen twee van de drie treinlijnen in Maastricht en rijden er pendeltreinen tussen Maastricht en Maastricht Randwyck. Dit levert voor de reiziger extra reistijd en een overstap op.

Met de aangepaste dienstregeling die op maandag 13 februari ingaat, rijden de volgende treinlijnen weer rechtstreeks naar Maastricht Randwyck:

  • S2 Roermond – Sittard – Maastricht Randwyck
  • S4 Heerlen – Valkenburg – Maastricht Randwyck (stoptrein)

Het treintraject S5 Heerlen – Maastricht Randwyck rijdt in de huidige dienstregeling al door naar Maastricht Randwyck.

Arriva verzorgt sinds 11 december 2016 in heel Limburg het openbaar vervoer. Tijdens de eerste dagen bleek dat er extra aandacht nodig was op het knooppunt Maastricht vanwege oplopende vertragingen. Daarom is op 13 december jongstleden een tijdelijke pendel tussen Maastricht en Maastricht Randwyck ingezet. De afgelopen periode is door Arriva, de provincie Limburg en ProRail gezocht naar een definitieve oplossing.

Aangepaste dienstregeling

Door een kleine aanpassing in de dienstregeling is overstappen op station Maastricht voor reizigers van en naar Maastricht Randwyck niet meer nodig. De pendeltrein komt daarmee te vervallen. Er is meer ‘wachttijd’ gereserveerd op Maastricht om te zorgen voor meer stabiliteit en robuustheid in de dienstuitvoering. Doorgaande reizigers vanuit Heerlen of Roermond naar Maastricht / Maastricht Randwyck en vice versa dienen rekening te houden met enkele minuten extra reistijd. Reizigers die reizen tussen Maastricht en Maastricht Randwyck hebben kleine wijzigingen in de vertrek- en aankomsttijden. Met deze aanpassingen zullen vertragingen naar verwachting tot het verleden behoren. Daarnaast vertrekken de treinen van Maastricht (S2) één minuut eerder richting Sittard en Roermond.

Reizigers kunnen vanaf volgende week de nieuwe dienstregeling raadplegen via de reisplanner op arriva.nl/limburg.

Reacties