Grootste ‘La Cubanita’ van Nederland straks in Heerlen

Foto: Wikimedia

De nieuwste en tot nu toe grootste vestiging van ‘La Cubanita’, het bekende tapasconcept, opent binnenkort in Heerlen. Het gaat om een pand van 860 vierkante meter in de Honingmannstraat in het stadscentrum. De ondernemers Ralf Staps en Etiënne Hazen, die 14 maanden geleden startten met een zaak in Maastricht, breiden nu verder uit met de tweede vestiging van Limburg.

Landelijk wordt dit de 46e vestiging van het snelgroeiende horecaconcept.
In Heerlen wordt dit het vierde tapasrestaurant. Naast de bestaande tapasbar Bij Mama en tapasrestaurant Carpe Diem opent binnenkort ook tapasrestaurant Bueno haar deuren in het voormalige hotel De Paris.

Gezamenlijke inspanning

Dat de Parkstadregio erin slaagt een franchiseformule van formaat naar zich toe te trekken, is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van Stadsregio Parkstad Limburg, gemeente Heerlen en Stichting Streetwise.
Door regionale afstemming van het retailbeleid zijn de randvoorwaarden voor nieuw ondernemerschap sterk verbeterd en dat werpt zichtbaar zijn vruchten af. In één jaar tijd wisten 31 (startende) ondernemers al de weg naar een vestigingslocatie in de winkelgebieden te vinden.

80 arbeidsplaatsen

Met de opening van ‘La Cubanita’ in het voorjaar zal de aantrekkingskracht van Parkstad op nieuw ondernemerschap alleen maar toenemen. Daarnaast levert de vestiging 80 arbeidsplaatsen op en er worden forse investeringen gedaan, waarvan alleen al 295.000 euro vanaf dit weekend via crowdfunding zal worden opgehaald.