Burgemeester Krewinkel: “Heerlen is in rouw”

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Tijdens een gezamenlijke persconferentie naar aanleiding van de zelfmoord van Tharukshan Selvam zei burgemeester Ralf Krewinkel dat Heerlen in rouw is. “Bij velen zijn diepe wonden geslagen.”
Eerder vandaag bracht de burgemeester een bezoek aan de familie van Tharukshan Selvam om er zijn medeleven te betuigen, en zegde hen namens de gemeente alle steun toe.

Onafhankelijk onderzoek

Zowel de gemeente als de school laten een onafhankelijk onderzoek instellen naar de vaak ernstige pesterijen waar de jongen met een Sri Lankaanse achtergrond het slachtoffer van zou zijn geweest, zo bleek tijdens deze persconferentie.

Cyberpesten

Volgens Frank Schings, voorzitter van de onderwijskoepel LVO Parkstad, was een “heel klein groepje” er de oorzaak van dat de school de politie inschakelde wegens cyberpesten. Zowel school als gemeente trokken op 5 december aan de bel na hevige pesterijen tegen de leerling, omdat “er continu conflictjes waren. Met medeleerlingen, maar ook anderen van buiten de school.” aldus Schings. De jongen werd hulp aangeboden, het laatste contact met hem was op 28 december.
De school besprak de pesterijen na die 5 december ook in de klas. De onderwijsinstelling vermoedt dat de pesterijen vooral uit de tweede klas mavo kwamen, waar Tharukshan Selvam op zat. Maar ook leerlingen van andere onderwijsinstellingen hadden hier een aandeel hierin, sloot Schings niet uit.

Veiligheidsmaatregelen

Het Grotiuscollege in Heerlen heeft inmiddels veiligheidsmaatregelen moeten treffen na bedreigingen aan het adres van schoolmedewerkers en leerlingen. In school lopen extra beveiligers rond, en de politie houdt een oogje in het zeil. De school gaat donderdag bovendien aangifte doen wegens bedreiging van leerlingen en medewerkers.

Reacties