Grotiuscollege in Heerlen neemt veiligheidsmaatregelen

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Het Grotiuscollege in Heerlen heeft vandaag veiligheidsmaatregelen genomen nadat via internet bedreigingen aan het adres van de school verschenen. Ook was er een tijdlang een ‘haatpagina’ op Facebook in de lucht waarin vier medescholieren van Tharukshan beschuldigd werden van (mede)verantwoordelijk voor de dood van de 15-jarige jongen vanwege hun onophoudelijke pesterijen. De vier stonden met naam en foto op de betreffende pagina, die inmiddels van Facebook is verwijderd.

Niet adequaat

De school wordt verweten niet adequaat te hebben gehandeld bij de persterijen tegen Tharukshan Selvam. Ook de gemeente zou niet genoeg hebben gedaan om de zelfdoding te voorkomen. Na een eerdere zelfmoordpoging van de jongen waren weliswaar diverse hulpinstanties ingeschakeld, waaronder een expertiseteam, maar zij hebben niet weten te voorkomen dat Tharukshan afgelopen weekeinde een einde aan zijn leven maakte omdat hij de treitereien niet langer meer kon verdragen.

Verklaringen

Vanavond zouden zowel de gemeente Heerlen als het Grotiuscollege een verklaring afleggen.
Scholenkoepel LVO, waarvan het Grotiuscollege onderdeel uitmaakt, gaf eerder vandaag al te kennen dat er een gedegen onderzoek zal komen naar de zelfmoord van de scholier van het Grotius College.

Aanstaande zondag wordt een stille tocht gehouden voor Tharukshan Selvam.