Uit in Heerlen: Cultuurhuis Heerlen, 10 tot en met 15 januari 2017

LUCA MADU op 15 januari 2017 in Cultuurhuis
LUCA MADU op 15 januari 2017 in Cultuurhuis
Foto: Nicole Bolton Fotografie

Het programma deze week in Cultuurhuis Heerlen, van 10 tot en met 15 januari 2017:

Dinsdag 10 januari 2017

20.30 uur Muziekcafé op Dinsdag presenteert: Op zoek naar Johan.

Op Zoek Naar Johan is de band rondom zanger en liedjesschrijver Martijn Kuijten. Na jaren van rondwerven door Europa en de rest van de wereld en een verleden in verschillende Engelstalige bands, begon hij in de zomer van 2011 met het schrijven van liedjes in het Nederlands. Het Nederlands werd Brabants en met een duidelijke voorliefde voor Amerikaanse folk en met een fantastische band erbij werd ‘Op Zoek Naar Johan’ geboren. Ze brengen akoestische folk en stevige country-blues songs (Brabicana) die één ding gemeen hebben: een goed verhaal!

Woensdag 11 januari 2017

14.00 – 16.00 uur Filosofische lezing Nietzche

In het oude Athene gaf de Griekse filosoof Epicurus (341-270 v. Chr.) les in een tuin. De school van Epicurus noemen we daarom de Tuin (de ‘kèpos’). Epicurus’ aanhangers, de epicuristen, worden daarom wel de tuinfilosofen genoemd. Hoewel wij ongeveer weten waar de Tuin van Epicurus lag, weten we niet hoe hij eruit zag. Het idee van een epicureïsche tuin prikkelt de fantasie. De Duitse filosoof Friedrich Nietzsche (1844-1900) dacht na over een eigen epicureïsche tuin. Hoe stelde hij zich deze voor? Had hij concrete plannen voor een filosofische tuin? En zo ja, heeft hij die plannen ooit verwerkelijkt?
In de lezing wordt een antwoord gegeven op al deze vragen aan de hand van de brieven van Nietzsche. De filosoof blijkt ook op dit thema zeer inspirerend. Uiteindelijk had hij zijn epicureïsche tuin, een tuin waarin het goed vertoeven was en waarin hij kon wandelen en praten met zijn vrienden.
De lezing is niet alleen bedoeld als inleiding op de cursus over Nietzsches boek ‘Aldus sprak Zarathoestra’, maar ook op de 5-daagse cultuurreis ‘Op pad met Rilke, Hesse en Mann’.
Spreker Robert Kragting

Donderdag 12 januari 2017

20.30 uur De goede Richard III, door Wart Kamps

Menig acteur kroop in zijn misvormde huid, maar altijd ontvouwt het verhaal van Shakespeare zich op dezelfde manier. Richard vermoordt zijn familie , en bestijgt valselijk de troon van Engeland om als een mismaakte tiran de geschiedenis in te gaan.

Vrijdag 13 januari 2017

20.30 uur Eve Vaudeville  “burlesque en varieté feest”

Love Lya en Fairy Morgaine presenteren een onvergetelijke feest met een nieuwe generatie vaudeville artiesten: Burlesque, Pin Up, Magic and lots of fun!
Het is nog te vroeg om te stoppen met feest vieren na al deze gezellige winterdagen …
Verlies jezelf in ons “Eve Vaudeville” avontuur – een nieuwe variété avond voor de regio.

Zaterdag 14 januari 2017

20.30 uur The Black Stars

Begonnen in 1961 zijn The Black Stars, nu nog steeds op de bühne, nog net zo enthousiast als 55 jaar geleden. De muziek van Cliff Richard en The Shadows, Elvis, Bill Haley en sixties bands als The Stones , Beatles en The Kinks  zijn nog steeds een genot om te horen.
Kom en laat je vanavond ook weer meeslepen door The Black Stars in dit feest van herkenning en herinnering.

Zondag 15 januari 2017

14.30 uur LUCA MADU

Kom en geniet voor nop!

Duister en intiem, dromerig maar krachtig, met invloeden van Lana del Rey en Ane Brun. LUCA MADU is een project dat ontstaan is op de Rockacademie in Tilburg. Hun unieke sound is gebaseerd op niet standaard ritmische patronen en levendige strijkersarrangementen. De band is gevormd rondom zangeres/songwriter Lotte Slangen en bestaat uit Stephan van Staveren op bas, Ivo Rouschop op drums, Don Niekamp op toetsen, Thomas Beekwilder op gitaar, Mirthe de Jonge op cello en Anne Eding op viool. Met in het voorprogramma de jonge singer/songwriter Ruben Schalleij.

En…. De entree is gratis !!!

– – – – –

Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145
6412 CD Heerlen
[email protected]
Reserveren: http://www.cultuurhuisheerlen.nl/reserveren.html