Henneplocaties in Heerlen en Hoensbroek aangetroffen

Foto: Pixabay

Limburg – In een gecoördineerde actie tegen georganiseerde hennepteelt hebben politie en Openbaar Ministerie in Limburg dinsdagochtend 15 doorzoekingen gehouden en 5 personen aangehouden. De actie vloeit voort uit de geïntensiveerde aanpak Ondermijning in Zuid-Nederland.

Hoofd- en medeverdachten

In zijn woning in Valkenburg kon de 30-jarige hoofdverdachte aangehouden worden. Hij wordt verdacht van georganiseerde handel in en het telen van hennep. In zijn woning trof de politie een hennepdrogerij en 42 kilo hennep aan. Zijn ‘rechterhand’, een 39-jarige man uit Hoensbroek, werd op hetzelfde moment opgepakt.

Daarnaast hield de politie nog drie personen aan. Een vrouw van 30 jaar uit Sittard en een vrouw van 49 jaar uit Mechelen. In Mechelen trof de politie in een schuur twee automatische wapens met munitie en een handvuurwapen aan. Een man van 55 jaar werd hiervoor aangehouden.

Henneplocaties

Op tien locaties is onderzoek gedaan naar mogelijke hennepteelt.
In een loods in Heerlen bevonden zich naast een knipmachine en attributen bestemd voor de hennepteelt nog enkele tientallen hennepstekken. Ook een garagebox in Maastricht leverde attributen ten behoeve van hennepteelt op.

Twee hennepplantages, één op zolder en één in de garage was het resultaat in een woning in Stein. In Simpelveld trof de politie net geknipte henneptoppen aan. Ook in Meerssen bevond zich in de garage van een woning een hennepplantage.

Daarnaast deed de politie onderzoek in twee woningen in Heerlen. Dit leverde een zak gevuld met hennep en de resten van een plantage op. In één van de woningen nam de politie nog een gaspistool en een boksbeugel in beslag.

In Hoensbroek werd in een woning een drooginrichting aangetroffen en in een andere woning een plantage met enkele honderden planten. In de kelder werden de resten van een oude – reeds geoogste – plantage aangetroffen.

Daarnaast zijn in totaal vijf auto’s en een geldbedrag in beslag genomen. In Sittard en Hoensbroek werden ook nog nepvuurwapens aangetroffen.
In verschillende woningen bleek sprake te zijn van diefstal van water en stroom.