Twee aanhoudingen na aantreffen zwaar vuurwerk

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Heerlen/Simpelveld – De politie heeft twee mannen uit gemeente Simpelveld en de gemeente Heerlen aangehouden nadat in hun woningen grote hoeveelheden zwaar vuurwerk werden aangetroffen.

Bij een onderzoek naar vuurwerk trof de politie vorige week donderdag meer dan 250 kilogram zwaar vuurwerk aan in een woning in Heerlen. De bewoner werd aangehouden.
Verder onderzoek leidde dinsdag naar een ander pand in de gemeente Simpelveld. Daar vond de politie bij controle ruim 300 kilogram zwaar vuurwerk.
Het vuurwerk is in beslag genomen.

Het gevaar van vuurwerk

Het vervoer van het vuurwerk over de weg en de opslag ervan in woningen creĆ«ert grote veiligheidsrisico’s voor anderen. Illegaal vuurwerk is nog steeds een groot veiligheidsprobleem. Illegaal vuurwerk is, in handen van particulieren, levensgevaarlijk. Het leidt vaak tot ernstige brandschade en vele ongelukken met slachtoffers die ledematen kwijtraken en oog- of gehoorschade oplopen. Ook bij jonge kinderen. Kijk voor meer informatie en preventietips op de speciale themapagina Vuurwerk van de politie.