‘Kerststad Valkenburg’ opent officieel op zaterdag 19 november

Foto: VVV Zuid-Limburg

Zaterdagavond gaan de kerstactiviteiten van start in Valkenburg, vanaf morgen dé Limburgse kerststad. De officiële opening van ‘Kerststad Valkenburg’ is in het centrum van Valkenburg, in het Halderpark om precies te zijn.

Om 19.30 uur voert burgemeester Martin Eurlings de officiële openingshandeling uit en om 19.45 uur start de ‘Christmas Parade’. De ‘Christmas Parade’ is een betoverende parade van verlichte praalwagens en vrolijke dansers in prachtige kostuums. Op een nieuwe, speciaal gecomponeerde ‘Christmas Song’ trekken zij door het centrum van Valkenburg.
Aansluitend is er vuurwerk vanaf de Kasteelruïne.

kerststad-valkenburg-2Overige activiteiten in Kerststad Valkenburg

Niet alleen de ‘Christmas Parade’ maakt Valkenburg vanaf het derde weekend in november tot dé kerststad van Nederland. De kerstmarkt in de Gemeentegrot en in de Fluweelengrot ónder Valkenburg zorgen hier ook voor.
In de historische grot MergelRijk worden tientallen informatieve verhalen over mergel en grotten getoond in een intieme kerstsfeer. De Route d’Amuse u langs de beste restaurants van Valkenburg.
En in aanloop naar Kerstmis wordt een reeks kerstconcerten met grote namen gepresenteerd in de sfeervol aangeklede theaterzaal van de Polfermolen.

Klik hier voor meer informatie over en tickets van de verschillende activiteiten en concerten tijdens Kerststad Valkenburg.