Emotionele ontmoeting met ernstig zieke Fernando Ricksen in Heerlen

Foto: RKVV Heksenberg

Zaterdagmiddag was in Kasteel Terworm in Heerlen een zeer indrukwekkende ontmoeting met Fernado Ricksen. De voormalige profvoetballer en oud Oranje-international voert een strijdt tegen de vreselijke spier-/zenuwziekte ALS. Samen met zijn vrouw Veronika en dochtertje van 4 was hij naar Nederland gekomen om vandaag in Heksenberg Diego Maradona te ontmoeten.
Helaas is, zoals inmiddels wel bekend, Maradona niet in België gearriveerd en zal dus ook niet naar Parkstad komen.

ontmoeting-met-fernando-riksen-2Dick Scheringa

Bij de ontmoeting in Kasteel Terworm was, naast organisator van de Maradona-komst Christian Petermann en de voorzitter van RKVV Heksenberg Henk Butink, ook een zeer geëmotioneerde Dirk Scheringa aanwezig, de oud-voorzitter van AZ’ 67. Fernando Ricksen heeft een tijdlang zijn voetbalkwaliteiten voor deze Alkmaarse club ingezet.

Heksenberg – Simpelveld

Fernando Ricksen zal met familie aanwezig zijn rondom de wedstrijd Heksenberg – Simpelveld die vanmiddag op het programma staat en gewoon doorgang vindt.

Tijdens deze wedstrijd zal er ook gecollecteerd worden voor de nu nog dodelijke spierziekte ALS. RKVV Heksenberg wil op deze wijze toch nog een passende bijdrage leveren en het ‘project-Maradona’ toch nog zo waardig mogelijk afsluiten.