Uit in Heerlen: Cultuurhuis Heerlen, 12 tot en met 18 november

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Een greep uit het programma van komende week in Cultuurhuis Heerlen:

Zaterdag 12 november

20.15 uur  C Blues

c-blues-2016De zesde C-Blues,  het kleine broertje van de Southern Blues Night in het Parkstad Limburg Theater. De presentatie van de groepen is natuurlijk weer in de deskundige handen van John Hendrix (L1 radio), en de volgende groepen zullen optreden: Gordon Smith/Hans Keuls & Bluesfriends, Handsome Fellows, Black Market III (USA), CB & the All Gees, Hoodoo Monks.

Zondag 13 november

14.30 uur  Hey Angie

Kom en geniet voor nop!!
Het optreden dat Hey Angie eerder dit jaar in het Cultuurhuis gaf, smaakte direct naar meer. Vandaar de we de formatie rond Paul Logister en Ralph Winkler nog een keer hebben uitgenodigd. Hey Angie bestaat verder uit Bas Lindelauf, Jop Peters en Axel Lindelauf en is het grote broertje van het duo Hey Angie, waar Ralph en Paul ondertussen een aantal jaren met succes mee naar buiten treden. De complete band brengt louter eigen werk, waarin een prominente rol is weggelegd voor meerstemmige zang en ijzersterke melodielijnen. De band heeft een tijdje geleden opnames gemaakt in de beroemde Abbey Road Studio in London.

Donderdag 17 november

20.30 uur  The Church of Cash

Velen zijn geroepen, maar weinig uitverkoren om The Man in Black te morgen vertolken. Church of Cash schakelt moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun Recordings’ rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American Recordings reeks. Ook de showmanship van The Man in Black is terug te vinden op het podium bij deze heren. Luister naar de band en je krijgt de rillingen over je hele lijf! The Church of Cash kan gerekend worden tot één van de allerbeste Cash Tribute bands momenteel in de USA.  Afgelopen jaar tourden ze voor het eerst door Europa. Die tour is zóó succesvol  verlopen dat ze dit jaar terug komen voor een langere tour. Ze zullen ook dit jaar weer in het Cultuurhuis van jetje geven! Afgelopen jaar was het Muziekcafé zo goed als uitverkocht dus zorg dat u tijdig reserveert.

Vrijdag 18 november 2016

19.30 uur  Uitreiking EU Young Talent Award

Jonge jazzmuzikanten staan deze avond centraal. Er zijn (ovb) optredens van The SLIMVitzkids en andere jazzcombo´s. Om deze talentvolle muzikanten nog beter te laten klinken geven gerenommeerde jazzmusici workshops en kunt u het resultaat vanavond beluisteren. Workshopleiders/gastsolisten zijn Anton Goudsmit & the Ploctones.
Naast de uitreiking van de Eujazzaward 2016 zal er ook een muzikale reunie zijn van oud Vitzkids die momenteel aan de Nederlandse conservatoria jazz studeren: De VitzSeniors.
I.s.m SLIM, Heerlen Jazzt, Cultuurhuis Heerlen, Pro2, en Schunck*.

– – – – –

Cultuurhuis Heerlen
Sittarderweg 145
6412 CD Heerlen
[email protected]
Reserveren: http://www.cultuurhuisheerlen.nl/reserveren.html