Wethouder Peter van Zutphen bij opening nieuwe zorgafdeling Bergweide

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Gisteren was de officiële opening van de nieuwe afdeling Anemoon van verpleeghuis Bergweide in Heerlen. Deze somatische afdeling, die voorheen nog in het klooster Huize de Berg lag, is nu geheel geïntegreerd in het verpleeghuis aan de Voskuilenweg. Met als uiteindelijk doel de kwaliteit van zorg aan de somatische bewoners verder te verbeteren. De bewoners beschikken nu over een éénpersoonskamer, en 3 gezamenlijke huiskamers met een groot balkon.

Zorgverleners verdienen vertrouwen overheid

Wethouder Peter van Zutphen was aanwezig bij de opening. In zijn toespraak benadrukte hij het grote belang van de ‘professionals’. Deze zorgverleners, die met de voeten in de klei staan, verdienen de ruimte en het vertrouwen van de overheid, vindt Van Zutphen. Dat geldt voor de gemeentelijke zorg, maar zeker ook voor de verpleeghuiszorg. In plaats van georganiseerd wantrouwen, en veel te veel registratie en bureaucratie, verdienen de zorgverleners op de eerste plaats vertrouwen, zo liet hij ook via Facebook weten.

Nieuwbouw

De nieuwbouw van de afdeling startte in het najaar van 2015. Bij de plannen is niet alleen rekening gehouden met nieuwe eisen en randvoorwaarden die aan hedendaagse zorg verbonden zijn, maar ook met het woongenot en privacy van de omwonenden van het verpleeghuis.