SnowWorld investeert in 8.000 zonnepanelen

Foto: SnowWorld

Op de daken van haar skipistes in zowel Landgraaf als Zoetermeer gaat SnowWorld zonnepanelen installeren. Daartoe ondertekende de beursgenoteerde onderneming eind vorige week de contracten.

Essent, al jarenlang de energieleverancier van SnowWorld, heeft een bedrijf opgericht, Indi Energie, met als doel haar cliënten te helpen met het ontwikkelen en realiseren van grootschalige zonnestroomprojecten. Indi Energie neemt de investering in de panelen voor haar rekening, terwijl SnowWorld 15 jaar lang de hierdoor opgewekte stroom gaat afnemen.

8.000 zonnepanelen

De contracten die getekend zijn voorzien in zo’n 8.000 zonnepanelen op de daken van SnowWorld. Op zonnige dagen zullen de pistes van SnowWorld zelfvoorzienend zijn in hun energiebehoeften. Het geïnstalleerd vermogen zal zo’n 2,1 Mwp bedragen, genoeg voor de energiebehoefte van circa 600 huishoudens. Het is hiermee het grootste zonnestroom-project van de Nederlandse leisure industrie.

De installatie van de zonnepanelen is een belangrijke stap in de duurzaamheidsstrategie van SnowWorld.

Nog dit jaar zullen de panelen in Zoetermeer worden geïnstalleerd. In het voorjaar van 2017 verschijnen de panelen op de skihal in Landgraaf.

Reacties