Opbrengst Glazen Huis Heerlen 2015 bijna 8,5 miljoen euro

De opbrengst van 3FM Serious Request afgelopen december in Heerlen valt bijna 1 miljoen euro hoger uit dan de 3 dj’s destijds op Kerstavond samen met burgemeester Ralf Krewinkel op het Van Grunsvenplein aan Heerlen en heel Nederland op de megacheque konden laten zien.

Tot nu toe heeft Nederland bijna 8,5 miljoen euro gedoneerd, € 8.466.249 om precies te zijn, zo laat het Nederlands Rode Kruis weten. Daardoor kunnen zij nog meer jongeren in oorlogs- en conflictgebieden steunen.

Glazen Huis

Aan het einde van 3FM Serious Request, waarbij 3 dj’s zich zonder eten laten opsluiten in het Glazen Huis en een week radio en televisie maken om aandacht te vragen voor een stille ramp, wordt er altijd een prognose gemaakt van de eindopbrengst. Dat is nodig omdat een deel van de toezeggingen die bijvoorbeeld tijdens de uitzending worden gedaan en de cheques die in de chequebox terecht komen nog niet verwerkt zijn op 24 december. Ook lopen sommige acties, zoals de verkoop van merchandise of de 3FM veiling, nog door tijdens het volgende jaar. Zelfs nu nog lopen er acties voor 3FM Serious Request 2015.

Serious Request 2015

Het Glazen Huis stond in 2015 in Heerlen. De opbrengst van 3FM Serious Request 2015 is bestemd voor jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. Het Rode kruis helpt deze jongeren om een toekomst op te bouwen, door ze bijvoorbeeld weer naar school te laten gaan, een beroepsopleiding te laten volgen of te steunen bij het opstarten van een onderneming. Daarnaast geven we ze psychosociale ondersteuning en zorgen we voor de eerste levensbehoeften, zoals voedsel, drinkwater, onderdak en medische zorg.