Eerste ‘crowdfund-Tesla’ ter wereld heeft Limburgse roots

Foto: EC-Rent / Roy Wanders ©

Chris Heiligers en Erik Theunissen, twee jonge ondernemers met Parkstad-roots. Beiden geboren in Heerlen, waar Erik nog steeds woonachtig is. Chris, opgegroeid in Simpelveld, vloog uit naar Leiden.

Vanuit beide locaties sturen zij gezamenlijk hun onderneming EC-Rent aan. EC als initialen van hun beider voornamen, maar vooral van ‘electric cars’. Want sinds 2015 verhuurt het duo elektrische auto’s in het hogere segment van de automarkt, met een op dit moment nog bescheiden vloot van 2 stuks geleasde Tesla’s Model S.

Erik en Chris hebben een passie voor auto’s, en zijn er stellig van overtuigd dat de toekomst elektrisch is. Luxe, sportieve, maar met name bijzondere elektrische auto’s zijn in hun visie hard nodig om iedereen te overtuigen van de kracht en charme van de elektrische auto. Daarom willen zij deze aanbieden als een volwaardig alternatief voor de conventioneel aangedreven huurauto.

Nee verkopen

En dat lukt aardig, want de beide wagens zijn constant volgeboekt. De keerzijde hiervan is dat Erik en Chris steeds vaker ‘nee’ moeten verkopen. En tja, even een paar nieuwe auto’s erbij kopen kun je als jonge ondernemers niet direct, er hangt tenslotte een prijskaartje aan van een slordige ton per bolide.
Om het wagenpark toch uit te kunnen breiden is het tweetal een crowdfundactie gestart. Als het aan hun ligt verhuren zij straks de eerste gecrowdfunde Tesla met Limburgse roots.

“Toen we een financieringsplan lieten opstellen hadden we al genoeg opdrachten om 3 Tesla’s te verhuren. Dat is inmiddels al bijgesteld naar 4 Tesla’s die we constant zouden kunnen inzetten. En dat zonder noemenswaardige investering in marketing en promotie. Uiteindelijk is onze doelstelling om in 2019 over 8 Tesla’s te beschikken.”
Daarnaast ook andere Tesla-modellen, goedkopere modellen ook, of zelfs auto’s van een ander merk. “We zitten niet vast aan Tesla, maar tot nu toe is Tesla het enige merk dat een goede, geheel elektrische en fraaie auto levert in het hogere segment. En met een behoorlijke actieradius. Maar als straks andere merken met concurrerende auto’s komen, en dat verwachten we zeker van vooral de Duitse autofabrikanten, zullen we die zeker bij onze keuze betrekken. We gaan nu eerst nog voor een wat goedkopere uitvoering van de Model S, naar de 70D. Zonder daarbij overigens maar een greintje van onze service en enthousiasme in te leveren. En in de kleur wit, want daar is toch wel veel vraag naar in verband met bruiloften, en als evenementauto die eenvoudig bestickerd kan worden.”

Crowdfunding

Min of meer noodgedwongen kwam het tweetal uit bij het fenomeen crowdfunding. “De banken vinden onze onderneming nog te jong om gelijk met een financiering van onze goed onderbouwde plannen over de brug te komen. Dus leidden onze gedachten ons naar crowdfunding. Want leasen zoals we tot nu toe hebben gedaan wilden we niet meer, door de auto’s aan te schaffen besparen we kosten en zijn we flexibeler. Bovendien bouw je met crowdfunding een band op met je financiers en kun je mensen aan je onderneming binden. En vaak zijn dat net zo’n autoliefhebbers als wij.”

Kennismaking

Wilt u nader kennismaken met Eric en Chris, maak dan gebruik van de mogelijkheid om beide heren en de Tesla aanstaande zondag 5 juni te ontmoeten. Kijk hier voor meer informatie.

Informatie

EC-Rent: klik hier voor meer informatie.
Crowdfunding Tesla: klik hier.

Reacties