Roel Brouwers terug bij Roda JC Kerkrade

Foto: Roda JC

Roda JC Kerkrade heeft overeenstemming bereikt met Roel Brouwers voor een contract van 2 seizoenen, zo laat de club via Facebook weten.

De 34-jarige Heerlenaar keert terug bij de club die hem opleidde en waar hij in het seizoen 2001-2002 debuteerde in het betaalde voetbal.
In 2005 vertrok Brouwers van Roda JC naar Paderborn SC, waar hij na 2 seizoenen overstapte naar Borussia Mönchengladbach om daarmee in zijn eerste jaar naar de Bundesliga te promoveren. Hij speelde 9 jaar voor Borussia Mönchengladbach, afgelopen seizoen eindigde hij met deze club op een vierde plek in de Bundesliga.

Brok ervaring

Technisch Directeur Ton Caanen over de zomeraanwinst: “Vanzelfsprekend zijn we enorm verheugd dat we een speler als Roel Brouwers aan onze selectie kunnen toevoegen. Hij is een jongen van de streek, kent de club en neemt natuurlijk een brok aan ervaring mee.”

Roel Brouwers over zijn contract bij Roda JC: “Ik ben heel erg blij dat ik terug kan keren bij Roda JC. Ik heb hier van mijn 11e tot mijn 23e gespeeld en het is toch mijn club. Ik hoop dan ook dat we er een heel mooi seizoen van gaan maken komend jaar.”

Tevens kwamen Roda JC en Brouwers met elkaar overeen dat Brouwers ook na zijn actieve voetbalcarrière aan de club verbonden blijft in een nog nader in te vullen functie. “Ik ben nu 34 jaar en dan moet je ook aan de toekomst denken. Fijn dat Roda JC daarin wilde meedenken”.