Komend seizoen opnieuw geen Limburgse Eredivisie-derby’s

Beide Limburgse clubs uit de Jupiler-league die via play-offs alsnog promotie naar de eredivisie hoopten af te dwingen, slaagden niet in hun missie. Zowel MVV Maastricht als VVV Venlo strandden in de tweede speelronde, en zorgen volgend seizoen samen met Fortuna Sittard opnieuw voor 6 Limburgse derby’s in de Jupiler League.

De Graafschap – MVV

Wilde MVV doorgaan naar de laatste speelronde dan moest in Doetinchem tegen De Graafschap met minimaal 1 doelpunt verschil gewonnen worden. De Maastrichtenaren verloren afgelopen vrijdag de dertiende immers in stadion De Geusselt hun thuiswedstrijd met 0-1. Maar ook op deze tweede Pinksterdag in Doetinchem trokken ‘de superboeren’ aan het langste eind, en won De Graafschap voor eigen publiek met 2-1.

VVV Venlo – Go Ahead Eagles

Ook VVV Venlo wist de afgelopen vrijdag opgelopen averij vandaag niet meer teniet te doen. Met name omdat VVV in ‘De Koel’ in Venlo al na 12 minuten tegen een 0-1 achterstand aankeek. En ofschoon de Venlonaren deze achterstand nog vóór de rust ombogen naar een 2-1 voorsprong, wisten de geel-zwarten deze na rust niet verder uit te bouwen tot de noodzakelijke 3-1. Seuntjens had die stand vlak voor tijd kunnen laten aantekenen, maar miste deze goede kans. Wolters van Go Ahead Eagles maakte er vlak voor tijd nog 2-2 van, waardoor VVV, dat in de reguliere competitie knap en afgetekend tweede werd, de ambities voor terugkeer naar de Eredivisie weer voor een jaar in de ijskast moet zetten.

Finales play-offs: De Graafschap – Go Ahead Eagles, en Willem II – NAC

De Graafschap en Go Ahead Eagles maken komende donderdag 19 en zondag 22 mei uit wie van beide volgend jaar in de Eredivisie mag acteren, terwijl in de andere finaleronde Willem II en NAC gaan uitmaken welke Brabantse ploeg volgend jaar onder andere naar het Parkstad Limburg Stadion mag afreizen om in de Eredivisie tegen Roda JC aan te treden.