Dodenherdenking 4 mei 2016 in Heerlen

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Ook dit jaar worden in Heerlen op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht.

Vanaf 19.00 uur vindt er een serene plechtigheid plaats in het gemeentehuis van Heerlen, waarbij de burgemeester van Heerlen en leerlingen van het Grotius College en Sintermeerten College aanwezig zijn en het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius een bijdrage zal leveren.

Aansluitend zal er in een stille tocht gewandeld worden naar de Gedachteniskapel aan de Akerstraat. Daar zal de plechtigheid vervolgd worden waarbij onder andere een leerling van de Tarcisiusschool een gedicht zal voordragen en diverse personen/vertegenwoordigers kransen zullen leggen.

Tijdens de 2 minuten stilte om 20.00 uur herdenken we degenen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid, maar het is tevens de ultieme gelegenheid om stil te staan bij het feit dat sinds 1945 de wereld nog geen dag vrij is geweest van oorlog. We beseffen dat niet altijd, maar de actualiteit drukt ons iedere dag op de feiten. Daardoor zou het besef over hoe kostbaar vrijheid is moeten toenemen. “Wij moeten vrijheid omarmen, koesteren en absoluut niet laten afnemen, door niets en niemand!”, aldus voorzitter Wil Houben.