Tweede zwartwitte reuzemural op flatgevel in Brunssum-Noord

De eerste mural van Beikirch op Heerlerbaan
Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Vanaf woensdag 27 april zal een 36 meter hoge en 13 meter brede ‘mural’ de gevel van flatgebouw Distelenveld aan de Buitenring in Brunssum-Noord sieren. Deze muurschildering markeert vanaf dan de noordelijke poort tot de regio Parkstad Limburg.

De Duitse kunstenaar Hendrik Beikirch is begin deze week begonnen aan de gigaklus in Brunssum-Noord.
Hij wil met deze ‘mega mural’ Parkstad eren voor het winnen van de Tourism of Tomorrow Award 2016. Beikirch weet wat het is om dit soort oppervlaktes te beschilderen, en is nu voor de tweede maal actief in Parkstad.
In de zomer van 2014 zette hij al een zwart-witte proeve van (meer dan) bekwaamheid op de blinde zijgevel van een ‘Peter Schunck’-flat op Heerlerbaan. Een reusachtig zwart-witportret van een mannenkop met krachtige blik markeert daar nu de zuidelijke poort tot Parkstad Limburg.

Parkstad Iconen

De schildering is een initiatief van de Stichting Street Art en Weller. De stichting Street Art was tot nu toe alleen actief in Heerlen. De muurschildering in Brunssum is de start van een nieuw project, ‘Parkstad Iconen’, waarbij de stichting kunstwerken in de hele regio wil realiseren. De muurschildering in Brunssum-Noord wordt door de gemeente Brunssum ondersteund met een financiële bijdrage. Woningcorporatie Weller is de eigenaar van het flatgebouw.

Hendrik Beikirch

Hendrik Beikirch is een internationaal vermaarde kunstenaar. Zijn monumentale werken zijn te vinden op gevels van hoogbouw in Canada, de Verenigde Staten (o.a. New York), Mexico, Chili, Australië, Taiwan en Hong Kong.

Presentatie

De presentatie van de voltooide muurschildering vindt plaats op woensdag 27 april 2016, om 14.30 uur, bij de zijwand van de flat Distelenveld, Henri Dunantstraat 519.
Hendrik Beikirch zal bij deze gelegenheid een toelichting geven op zijn werk.

Reacties