Zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging in zedenzaak

Foto: Rechtbank Limburg

Een 42-jarige man uit Simpelveld is vandaag door de rechtbank Limburg veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Hij pleegde ontucht met de minderjarige zusjes van zijn toenmalige vriendin, zijn minderjarige nichtje en met een baby.

Eveneens bewezen acht de rechtbank dat verdachte bij een van de zusjes van zijn toenmalige vriendin meermalen seksueel is binnengedrongen, en daarnaast langere tijd kinderporno van de zusjes van zijn toenmalige vriendin en zijn zoontjes vervaardigde en in zijn bezit gehad. Ook heeft hij zich schuldig gemaakt aan mishandeling van zijn zoontje en zijn nieuwe vriendin.

Gedeeltelijke vrijspraak

Niet bewezen kon worden dat de man zijn toenmalige vriendin langere tijd heeft verkracht of haar gedurende langere periode zwaar heeft mishandeld. Evenmin achtte de rechtbank bewezen dat verdachte ontucht met zijn minderjarige zoontjes heeft gepleegd.

Tbs

De rechter vindt, net als de deskundigen, dat er een groot gevaar is op herhaling. Daarom moet verdachte een intensieve behandeling ondergaan in de vorm van een terbeschikkingstelling met dwangverpleging.

Zeven jaar

De rechtbank vindt een gevangenisstraf van 7 jaar passend voor de man. Hij heeft op nietsontziende wijze jarenlang zijn eigen genot nagestreefd en daarbij agressie tegen zijn levenspartners niet geschuwd. Ook heeft hij jarenlang de belangen van de mensen in zijn omgeving, zoals zijn levenspartners, schoonzusjes, nichtje, de baby van zijn vriendin en zelfs zijn eigen twee zoontjes, op grove wijze geschonden.
De rechtbank moest met afschuw constateren dat verdachte het stelselmatige en ernstige seksuele misbruik van zijn zoontjes door zijn toenmalige partner toeliet en op geen enkel moment ingreep. Hij heeft dat misbruik zelfs gefilmd.
Verdachte laat een spoor na van angst, boosheid, verdriet en ernstig geschonden vertrouwen. Zijn slachtoffers zijn daardoor voor het leven getekend.

Reacties