Sporting Heerlen – RVU: 1-1

Na afloop kende sportpark Grasbroek alleen maar verliezers.

Met het 1-1 gelijkspel tussen Sporting Heerlen en RVU schoten beide teams niets op. Vol teleurstelling dropen spelers en staf van beide elftallen af in de wetenschap dat degradatie nu haast niet meert te vermijden is. Ook het publiek ging morrend naar huis. Vooral bij Sporting Heerlen ontbrak de ‘over-mijn-lijk’ mentaliteit met name in de eerste helft.

Vooraf was iedereen nog eensgezind: dit duel zou een winnaar krijgen. Want alleen een volle driepunter was voor beide elftallen voldoende om rechtstreekse degradatie af te wenden.
“Als ik dan zie hoe ontzettend slap wij beginnen, dan kan ik me ontzettend kwaad maken. Wat kun je als trainer nog doen als niet iedereen de belangen lijkt te begrijpen en met andere dingen bezig is in de kleedkamer”, baalt Sporting Heerlen trainer Pedro Ricksen.
De trainer had groot gelijk. De thuisploeg begon dramatisch aan het duel. RVU was in de openingsfase heer en meester en kwam al na tien minuten terecht op voorsprong. Yves Roumans kopte een corner van Youri Pietersma binnen: 0-1. De bezoekers uit Rothem hielden het overwicht in handen en kregen op slag van rust een enorme kans om uit te lopen. Bart Odekerken miste een intikker van dichtbij.

Voor Sporting Heerlen was halverwege dus nog niets definitief verloren, maar trainer Pedro Ricksen trakteerde zijn mannen desondanks op een donderspeech en dat men met de wedstrijd bezig moest zijn en met niets anders. Terecht, want zo zwak een belangrijke degradatiekraker starten is eigenlijk ongehoord.
“Ik zat met te verbijten op de bank”, baalde invaller Dylano van Dijk. Hij kwam na rust in het veld en zette al gauw de dan terechte gelijkmaker op het scorebord. Zijn pegel van een meter of dertig belandde via de onderkant van de lat in het doel. Dat was althans de mening van scheidsrechter Peeters die er erg dichtbij stond. Mede dankzij enkele invallers knokte Sporting Heerlen zich terug in de wedstrijd en was het de tweede helft de bovenliggende partij. Een winnende treffer bleef echter uit. Daarvoor was men voorin niet dreigend genoeg.
Aan de overkant miste Bart Odekerken opnieuw een dot van een kans in de slotminuut. Het commentaar van Dylano van Dijk: “Met dit resultaat schieten we allebei niets op. Er zijn alleen maar verliezers. Degradatie ontlopen wordt lastig na dit resultaat, maar het kan misschien nog als we directe concurrenten SSS’18 en Venray verslaan met de juiste instelling.” Trainer Pedro Ricksen heeft de moed al opgegeven. “Ik vrees dat het gelopen is. Een degradatie zou misschien niet eens slecht zijn. We streven altijd naar het hoogste, maar zelfs als we het alsnog redden dan heeft de club volgend jaar opnieuw zo’n zwaar seizoen. In mijn ogen is de tweede klasse dan beter om in te spelen.”

Pedro Ricksen leidde zijn elftal vorig seizoen naar promotie, maar beseft dat hij Sporting Heerlen niet voor degradatie kan behoeden. “Financieel mist onze club de slag met andere eersteklassers. Dat is niet erg, maar dan kan je wel eens degraderen. Speltechnisch zijn we een van de mindere, maar in mijn ogen kun je dat compenseren met vechten voor elkaar, maar dan ook iedereen. Dat heb ik dit seizoen vaker gemist, terwijl uitgerekend dat vorig seizoen juist ons wapen was.”

Bron: Sporting Heerlen