RKHBS blij met punt thuis tegen BMR

In competitieronde 20 moest RKHBS thuis aantreden tegen de succesvolle promovendus Banholt-Mheer-Reymerstock combinatie, de fusieclub uit het heuvelland.

De thuisploeg van Mike Zwartjes miste 4 basisspelers aangezien Yarin Meessen en Niels Vroomen geblesseerd waren, Thymo Griesenbrock een schorsing uit zat en Danny Stoeber vanwege werk afwezig was. Dit had tot gevolg dat Ruud van Driel weer eens zijn opwachting maakte in het eerste van RKHBS, en ook Simon Eurlings terugkeerde in de basis.

Nadat pupil van de week Jason Steins de aftrap had verricht en daarna overtuigend had gescoord, begonnen de gasten fel aan de wedstrijd. Zij waren na de 4-0 zege tegen WDZ duidelijk met veel zelfvertrouwen naar de Heerlerbaan gekomen. Al na 3 minuten hield RKHBS de adem in toen de rechtsbuiten van BMR een duel won en de bal hoog voor het doel gooide. De bal viel tot opluchting van doelman Toine Diederen boven op de lat. BMR was de bovenliggende partij tegen een mat opererende thuisploeg, maar tot grote kansen leidde dit niet. Toine Diederen moest een paar keer ingrijpen, maar zonder echt in de problemen te komen. RKHBS had nog geen kans gehad toen Bram Bemelmans na 22 minuten op links werd aangespeeld. Hij kapte zich vrij en schoot vanaf een meter of 20 hard op goal. De bal ging recht op de doelman af, maar deze liet de bal van de borst springen waarna deze via een onnavolgbare carambole in het doel verdween: 1-0 voor RKHBS. BMR was enigzins van slag, en RKHBS kwam iets beter in de wedstrijd. Toch bleef BMR de sterkere en gevaarlijkste ploeg, en het was met name aan het meermaals ingrijpen van Tom Romeijn te danken dat de aanvallers van de gasten niet vrij voor het doel opdoken. De ploeg knokte wel voor wat het waard was, maar speelde alles behalve goed. In de 5 minuut van de blessuretijd van de eerste helft leek BMR de gelijkmaker te scoren, maar een aanvaller van de gasten kopte net naast na een goed genomen corner.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Al in de 1ste minuut na rust kopte een speler van BMR de bal uit een corner op de lat. In de 4de minuut kwam BMR er snel uit over links, de bal werd breed gelegd naar rechts, waar een mee opgekomen speler hard en laag inschoot richting lange hoek. De bal miste het doel op een haar. BMR gaf nu meer ruimte weg, waardoor RKHBS er vaker en gevaarlijker uit kon komen. Met name Ruud van Driel was in deze periode een plaag voor de verdediging van BMR, maar de mogelijkheden werden niet goed uitgespeeld. In de 12de minuut na rust deed BMR weer van zich spreken. De sterk spelende Mick Claessens kwam nu vanaf links, trok naar binnen en krulde de bal maar net over het doel. In de 15de minuut na rust viel de gelijkmaker na een aanval over rechts. De bal werd hoog voor het doel gebracht, hier kon een speler van BMR hard inkoppen maar de bal werd geblokt. De rebound kwam bij een andere aanvaller die geen moeite had de uit zijn doel gekomen Toine Diederen te verschalken met een kopbal: 1-1. Kay Houtackers kwam de ongelukkig spelende Rens Hahnraths vervangen bij RKHBS, maar ook hij was niet in staat goed gebruik te maken van de ruimte die BMR meer en meer bood aangezien zij voor de overwinning gingen. Even later kwam Martijn Coelingh de moegestreden Ruud van Driel aflossen, maar het was BMR dat een grote kans kreeg. Een aanvaller mocht via links vrij op het doel af stomen, en dacht de uitkomende Toine Diederen met een lob te verschalken. Deze kreeg echter zijn handen achter de bal en wist deze grote kans te verijdelen. Hierna moest RKHBS nog een keer bibberen, maar ook de laatste kans van BMR, na een lange vrije trap vanuit de achterhoede, verdween over het doel. Hierdoor bleef het bij een 1-1 eindstand waarmee het matig spelende RKHBS zeker niet ontevreden was.

In het paasweekeinde hoeft RKHBS niet aan te treden, en moet de concurrentie de achterstand in aantal wedstrijden gaan verkleinen. Dit vrije weekeinde is ook broodnodig om de selectie weer volledig fit te krijgen en komt dus goed van pas. Daarna staat de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Leonidas op het programma.

Tekst: John Bothmer

Reacties