Earth Hour: om 20.30 uur voor een uurtje het licht uit!

Foto: WNF

Op zaterdag 19 maart 2016 organiseert het Wereld Natuur Fonds voor de tiende maal Earth Hour, de wereldwijde actie voor onze aarde. Met Earth Hour laten miljoenen mensen en duizenden organisaties zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden, met één simpel gebaar: om 20.30 uur gedurende één uur het licht uitdoen.

Geef de aarde door!

In 2015 deden meer dan 7.000 gemeenten en steden en miljoenen mensen in 170 landen mee met Earth Hour. Door uw deelname maakt u duidelijk dat het belangrijk is om duurzame keuzes te maken en zorgvuldig om te gaan met alles wat de aarde ons geeft, zoals energie, grondstoffen, voedsel, water, frisse lucht en een veilige leefomgeving.

Laat samen met miljoenen mensen in meer dan 170 landen zien dat jij geeft om de toekomst van de aarde: doe 1 uur het licht uit tijdens Earth Hour op 19 maart 2016. Geef een signaal af en inspireer anderen om ook deel te nemen aan een beweging die zich inzet voor het behoud van onze mooie planeet!

Impact klimaat

Onze leefwijze heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zijn van negatieve invloed op het klimaat. Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur.
Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. Er zal op grote schaal overgeschakeld moeten worden op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moet ontbossing worden aangepakt. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Verantwoord bosbeheer is één van de oplossingen waar het WNF voor strijdt. En..het begint bij onszelf. Als we ons allemaal daarvan bewust zijn, geven we samen de aarde door!