RKHBS kansloos ten onder tegen Sportclub ’25

Na een serie van 3 overwinningen op rij ging RKHBS ondanks wat personele problemen afgelopen zondag vol goede moed richting Bochholtz waar de wedstrijd tegen het beter geklasseerde Sportclub ’25 op het programma stond.

Yarin Meessen moest verstek laten gaan wegens een blessure, en zowel Jeroen Matthes als Kay Houtackers waren geschorst, waardoor Yosha Meessen in de basis stond en de ploeg van Mike Zwartjes met Brian Amkreutz in de spits startte.

De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd en zette RKHBS onder druk met fel jagen op de bal en eenmaal in balbezit met lange halen richting de snelle spitsen. In de 4de minuut leverde dit een 1 tegen 1 situatie op in de 16 meter waarbij de aanvaller van Sportclub ten val kwam. De scheids twijfelde geen moment en gaf een strafschop die perfect werd ingeschoten door Reisinger, de ervaren laatste man van de thuisclub: 1-0.
RKHBS probeerde in de wedstrijd te komen, maar had de grootste moeite te combineren op het hobbelige veld, en hanteerde te vaak de lange bal. In de 14de minuut deelde RKHBS de eerste speldenprik uit waarbij Rens Hahnraths zich mooi vrijmaakte aan de 16 meter maar daarna ruim over schoot. Sportclub bleef de gevaarlijkste ploeg, en RKHBS kon maar sporadisch iets terug doen. In de 24ste minuut zette Thymo Griesenbrock hoog voor, Brian Amkreuz legde mooi af op Danny Stoeber die met links naast schoot. In de 28ste minuut moest Niels Vroomen het veld verlaten met een hamstringblessure en werd vervangen door Steffan Wesche. Deze zette onmiddelijk Bram Bemelmans aan het werk via een mooie combinatie. Bram speelde 2 tegenstanders uit op de linkerflank, en legde af op Rens Hahnraths. Zijn harde schot richting korte hoek belande in het zijnet. Nadat Sportclub eerst nog een goede mogelijkheid had laten liggen, was het in de 37ste minuut alsnog raak. Na een inworp aan de rechterzijde werd het kopduel verloren en kon de rechtshalf op snelheid door richting achterlijn. Hij legde de bal strak voor, de spits liet de bal lopen en een meegekomen middenvelder schoot met links hard in de lange hoek: 2-0. Hierna had RKHBS geluk dat de spelers van Sportclub slordig met de mogelijkheden omgingen, anders was de wedstrijd reeds voor rust beslist.

In de tweede helft probeerde RKHBS terug in de wedstrijd te komen. Na 8 minuten gooide Danny Stoeber in, Brian Amkreutz kon zwaar gehinderd de bal doorkoppen, en Cyriel Palmen schoot uit de draai maar net over. In de 18de minuut bracht Mike Zwartjes Martijn Coelingh in de ploeg voor Yosha Meessen. Het was echter Sportclub dat
weer een kans kreeg. Nu via een snelle inworp waarbij een speler vrij voor Toine Diederen kwam, echter zijn lobje verdween over het doel. RKHBS combineerde nu in de tweede helft wel via het middenveld, maar tot grote kansen leidde dit niet. Steffan Wesche bracht Bram Bemelmans in stelling, maar deze schoot met links naast. Even later zette Steffan, na een combinatie met Bram, rechtsback Thymo Griesenbrock vrij voor het doel, maar de doelman lag al vlak voor Thymo voordat hij kon schieten. Een kopbal van Bram Bemelmans, na voorbereidend werk van Cyriel Palmen, die over het doel zeilde was het laatste wapenfeit van RKHBS. Sportclub leek in de laatste minuut nog uit te lopen naar 3-0 na slecht uitverdedigen van Toine Diederen, maar de vrijgekomen speler van de thuisploeg mikte de bal op de paal. Hierdoor bleef het bij een overwinning van 2-0 voor de thuisclub, waarbij het teleurstellende RKHBS geen enkel moment in de wedstrijd aanspraak maakte op meer.

Volgende week in speelronde 20 speelt RKHBS thuis tegen BMR, de ploeg die vandaag WDZ met 4-0 van de mat speelde.

Tekst: John Bothmer

Reacties