Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelcentrum Giesen-Bautsch op Heerlerbaan

Foto:

Op 11 maart plaatste burgemeester Ralf Krewinkel de derde Ster bij winkelcentrum Giesen-Bautsch. Het keurmerk is een erkenning en waardering voor de inzet voor een veiliger winkelcentrum.

Zo is het winkelcentrum inmiddels voorzien van camerabeveiliging en is de verlichting vernieuwd en verbeterd. De ster werd gegeven na een toetsing door een onafhankelijk instituut.

In 2010 ontving winkelcentrum Giesen-Bautsch aan de Heerlerbaan een eerste Ster Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), een waardering voor de goede samenwerking op het gebied van veilig ondernemen tussen de ondernemers/winkeliersvereniging, de eigenaar van het winkelcentrum Tenstone, de gemeente, de politie, HBD, de brandweer, Weller en de Buurtorganisatie SBOH.
In 2012 vond een nieuwe toetsing plaats en volgde de tweede Ster.

In 2015 is de samenwerking opnieuw getoetst door een onafhankelijk instituut, waardoor de derde Ster in de vorm van een stoeptegel vandaag uitgereikt kon worden. Ondernemers en partners stonden even stil bij het behalen van deze nieuwe mijlpaal.

Burgemeester Ralf Krewinkel reikte de derde Ster officieel uit aan alle betrokken partijen maar in het bijzonder aan de ondernemers van het winkelcentrum Giesen-Bautsch. “De derde ster is een groot compliment aan alle ondernemers, hun inzet is wederom beloond en toont de ondernemerskracht aan”, stelde burgemeester Ralf Krewinkel.

Reacties