11 en 12 maart: NLdoet! U ook?

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart organiseert het Oranje Fonds samen met duizenden organisaties in het land NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Zo klaarden de afgelopen 10 jaar 1,5 miljoen mensen maar liefst 40.000 klussen.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Het gaat dan bijvoorbeeld om onderhoudsklussen bij een sportvereniging, een speeltuin, een school, club of vereniging, of om hulp tijdens een dagje uit met mensen die aan een rolstoel zijn gebonden.
Zo kan het gebouw en het (spel)materiaal van Scouting Kapelaan Berix aan de Gasthuisstraat nog een opknapbeurt gebruiken, zaterdag wordt daar aan gewerkt, maar er kunnen nog 15 vrijwilligers ingezet worden.

In de gemeente Heerlen worden vrijdag en zaterdag in totaal 77 klussen uitgevoerd. Bij 58 daarvan zijn nog vrijwilligers nodig. Wilt u alsnog als vrijwilliger meehelpen, kijk dan hier waar en wanneer uw inzet van harte welkom is.