Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius

Met meer dan 80 actieve leden behoort het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius tot de grotere mannenkoren in de regio. Het jongste lid is 20, het oudste lid heeft de leeftijd van 90 jaar inmiddels overschreden.

Pancratius is een sfeervolle vereniging, opgericht in 1878, met gevoel voor zijn roemrijke verleden en met een onstuitbare creatieve energie richting toekomst. Samen met dirigent John Gerits wordt steeds naar nieuwe muzikale uitdagingen gezocht waarmee ze zich kunnen onderscheiden.

Pancratius is een gezellige vereniging maar er wordt op hoog niveau gewerkt aan koormuziek van verschillende stijl, genre en klank. Koorscholing, stemvorming, partijrepetities en de jaarlijkse themadag vragen toewijding en discipline van de zangers en hun dirigent maar zorgen tevens voor muzikaal hoge prestaties.
Het Heerlens koor treedt zo’n 8 keer per jaar op tijdens feesten, evenementen, concerten en kerkelijke vieringen waarbij ze het iedere keer weer een bijzondere ervaring vinden om koormuziek van niveau te mogen presenteren!