V.V. De Valk – Bekkerveld: ‘aanhaken of afhaken’ komende zondag

Aanstaande zondag reist Bekkerveld naar Valkenswaard om op Sportpark “Het Valkennest” aan te treden tegen V.V. De Valk. Bekkerveld bezet op dit moment de 3e plaats met 31 punten en De Valk staat 4e met 27 punten, dus voor beide ploegen geldt: aanhaken of afhaken, met het oog op de 2e plaats in de eindrangschikking.

Het zal beslist een lastige hindernis worden voor de Heerlense ploeg, want in de thuiswedstrijd op Sportpark A gene Bek trok V.V.De Valk met 2-1 aan het langste eind waarmee zij indertijd de eerste uitzege van het lopende seizoen behaalden. Er volgden nog maar weinige uit-overwinningen voor de ploeg van de trainers Guillaume van Wilgen en Paul Firet. In de thuiswedstrijden daarentegen wordt er amper verloren en daardoor wordt het merendeel van de punten verzameld op hun eigen “Valkennest”.

Na de winterpauze behaalde de vorig jaar uit de hoofdklasse gedegradeerde ploeg uit Valkenswaard erg wisselende resultaten: overwinningen tegen Sporting Heerlen en Deurne, en kansloze nederlagen bij Heidebloem en Minor. De stand in de tweede periode laat een nog duidelijker beeld zien van de geringe krachtsverschillen van de twee teams: beide ploegen behaalden uit 9 wedstrijden 15 punten!

De blauw-witten van trainer Cooky Voorn zijn gewaarschuwd en zullen vooral op hun hoede moeten zijn voor Joris Hermans, de spits van De Valk, die er de laatste weken vrolijk op los scoort.

Tekst: Ton Cuijpers