‘Vasteloavend in inne oavend’ bij De Admiraal

Halfvasten is dit jaar plotseling een carnavals-schrikkelweekend voor de verstokte carnavalsvierders in Parkstad. Doordat door de veelbesproken storm- en windvlagen, of wat daarvoor door moest gaan, tijdens de carnavalsdagen enkele carnavalsoptochten geen doorgang mochten vinden, krijgen deze dit weekend tijdens halfvasten een herkansing en kan de notoire carnavalsvierder nog 1 of 2 dagen toevoegen aan zijn feestagenda.

Mocht u niet meer weten hoe dat moet, carnaval vieren, of gewoon nog eventjes willen oefenen of de sfeer terugroepen, dan biedt Brasserie De Admiraal u daarvoor aanstaande zaterdag de allerbeste en meest compacte gelegenheid. Vanaf 18.00 uur vindt daar namelijk ‘Vasteloavend in inne oavend’ plaats. De complete carnaval trekt in enkele uren aan u voorbij, van het uitroepen van de prins tot het haringhappen.

Programma

‘Vasteloavend in inne oavend’ begint om 18.00 uur met het inbloaze, daarna wordt de ‘Prins vuer inne oavend’ uitgeroepen, direct gevolgd door de prinsenreceptie (19.15 uur-19.45 uur). Dan de sleuteloverdracht (19.45 uur-20.00 uur), en d’r ‘Groëte Optoch’ waarbij de gehele zaal samen met de ‘Prins vuer inne oavend’ naar buiten gaat, wellicht in polonaise om de rotonde, maar in ieder geval inclusief uitgooien van snoep en een muziekkapel.
Daarna volgt de dameszitting (alle heren verlaten de zaal en zijn er optredens van Los Papa’s, de Dörpsgekke en de Bully’s), en een herenzitting (alle dames de zaal uit en optredens van Oad Prinse Road Schaesberg, Poco Loco en de Deulkes).
Dan tussen 22.15-22.20 uur het ‘Lempkes moment'(?), daarna het Auw Wieverbal en Hekse treffe (optreden van Fatma Kar vergezeld door een aantal Heksen).

Dan is het voor de ‘Prins vuer inne oavend’ al weer tijd om af te treden, en volgt zijn opname bij de Oad Prinseraod, wordt het Esjkruutzke verstrekt en de ‘hiering’ begaven met kist en live doedelzakmuziek.
Afsluitend in de zaal ‘hiering bieten’, uiteraard met een optreden van de Hiering Biessere, en als finale afsluiting het alom bekende Kasteleinsbal.

Er is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar voor deze ‘Vasteloavend in inne oavend’, à € 5,-/stuk.
Place to be: Brasserie De Admiraal.
Zaterdag 5 maart, aanvang 18.00 uur.

Reacties