Geen revanche voor Bekkerveld tegen Heidebloem

De vanmiddag op sportcomplex ‘A gene Bek’ gespeelde wedstrijd in de Eerste klasse D tussen Bekkerveld en Heidebloem eindigde in een 1-1 gelijkspel. Geen revanche dus voor de Heerlense blauw-witten die het eerdere treffen deze competitie kansloos verloren.

Met Sjors van Velzen in de basisopstelling op de plaats van Jeroen Lemmens begon Bekkerveld vol goede moed en met de juiste instelling tegen Heidebloem, de ploeg waarvan in oktober in Geleen nog kansloos verloren werd. Helaas voor de toeschouwers was goed voetbal bijna niet mogelijk door de harde wind, die recht over het veld waaide. Aanvankelijk waren beide elftallen aan elkaar gewaagd en werden er nauwelijks kansen weggegeven. Corners en vrije trappen aan beide zijden waren alleen gevaarlijk door toedoen van de wind. Tot de 25e minuut. Een hard geschoten corner van Thom Vluggen werd bij de tweede paal terug gekopt door Roger van Meegeren en via het lichaam van een Heidebloem-verdediger verdween de bal achter doelman Klakow, waardoor de thuisploeg op gelukkige wijze op een 1-0 voorsprong kwam. Deze stand bleef niet lang op het “scorebord”, want ongeveer 10 minuten later werd de bal, na een onnodig weggegeven corner gevolgd door een scrimmage, hard ingeschoten door Hicham Iguffa, die daarmee keeper Pim Gubbels het nakijken gaf.

Met deze 1-1 stand gingen beide ploegen ook rusten.

Na de pauze veranderde het spelbeeld. Bekkerveld werd sterker en kreeg ook enkele kansjes nadat doelpuntenmaker Iguffa het veld moest verlaten met een behoorlijke hoofdwond als gevolg van een botsing met Tim van de Geijn. Schoten van Thom Vluggen en Demsey Dowson misten het doel op een haar. Ook Sjors van Velzen en Tim van de Geijn kwamen nog in kansrijke positie, maar ook zij konden de Heidebloem-keeper niet verschalken. In de laatste minuut leek uiteindelijk toch nog de beslissing te vallen, maar helaas ging de poging van de ingevallen Jeroen Lemmens net over, waarna de prima leidende scheidsrechter Sahiner voor het einde floot.

Eindstand 1-1 en jammer genoeg, ondanks alle goede wil, geen revanche voor de mannen van trainer Cooky Voorn.

Tekst: Ton Cuijpers