Drie kilo cocaïne en € 30.000 aangetroffen, 2 verdachten aangehouden

Foto: itsvasco/Foter/CC BY-SA

De politie heeft vrijdagmorgen rond 1.30 uur op de Kasteelstraat in Amstenrade 2 mannen aangehouden wegens overtreding van de opiumwet. Ze bleken 3 kilo cocaïne en € 30.000,- bij zich te hebben.

Toen de politie de auto wilde controleren, sprongen de bestuurder en 2 bijrijders uit de auto en probeerden ervan door te gaan. De bestuurder, een 45-jarige man uit Rotterdam, en een 41-jarige man uit Heerlen konden echter worden aangehouden.

De Heerlenaar verzette zich bij zijn arrestatie en werd tijdelijk met handboeien aan een lantaarnpaal vastgemaakt. De politie trof een bedrag van € 25.000,- bij hem aan.
Naar de derde verdachte is nog enige tijd maar tevergeefs gezocht. Wel vond de politie in een tuin in de omgeving nog een pakket met daarin 1 kilo cocaïne.
Bij het doorzoeken van de auto werden nog eens 2 pakketten van elk 1 kilo cocaïne gevonden, en een bedrag van € 5.000,-.

Het tweetal is meegenomen naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek zijn ingesloten, de auto is door de politie in beslag genomen.

 

Reacties