Listeriabacterie in gerookte regenboogforel van Aldi

Foto: Aldi

Had vorige week al supermarktketen Jumbo problemen met zijn gerookte zalm, ditmaal is het discounter Aldi die een veiligheidswaarschuwing afgeeft voor haar 125 grams pakken gerookte regenboogforel in de smaken naturel, peper en knoflook.

Ook hierin is de listeriabacterie aangetroffen, en de winkel vraagt klanten daarom deze gerookte regenboogforel niet op te eten, maar terug te brengen naar een Aldiwinkel waar u uw geld terugkrijgt.

Raadpleeg voor meer informatie de website van Aldi.

Listeria

Listeria is volgens de website van het Voedingscentrum een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met Listeria is klein maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen omdat het kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte.

Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten. Risicoproducten zijn rauwmelkse zachte kaas, voorverpakte gerookte vis en rauwe dierlijke producten.

Zwangeren, maar ook ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem, kunnen deze risicoproducten beter vermijden.