Burgemeester Ralf Krewinkel ‘Haove Winkbül’

In Heerlen trok zondag de Grote Optocht van HVV de Winkbülle. Daags voordat de februaristorm voor talrijke andere carnavalsevenementen roet in het eten gooide, trokken bijna 200 wagens, groepen, muziekkorpsen, hermeniekes en einzelgängers met als thema ‘Sjpas aa boad’ vanaf het Bekkerveld naar de binnenstad van Heerlen, gadegeslagen door tienduizenden bezoekers.

Burgemeester

Deze zagen daartussen ook, met nummer RK11, de nieuwe burgemeester van Heerlen aan zich voorbijtrekken. Ralf Krewinkel, geboren en getogen Kerkradenaar en blijkbaar carnavalist tot diep in de poriën, liep getooid met een Kerkraadse sjaal en met een windvaan die hij in ‘zijn vorige gemeente’ Beek op het vliegveld aldaar waarschijnlijk nog op de kop had kunnen tikken, als ‘Haove Winkbül’ in zijn uppie door de straten van Heerlen.

Een bijzonder sympathieke manier om zijn intenties aan het publiek te laten zien. Om er als burgemeester voor je inwoners te willen zijn, zonder poespas. Vol enthousiasme om met z’n allen de komende jaren nog meer van Heerlen te gaan maken. Niet door boven je inwoners te gaan staan, maar ertussen te lopen, er midden in te staan.
Dat bleek ook de dagen erna, waarop de burgemeester samen met zijn vrouw (die beschermvrouwe is van het Heerlense jeugdcarnaval) in de feesttent op het Pancratiusplein en in diverse horecagelegenheden de Heëlesje vastelaovend vierde.

Als het aan ons ligt zijn de burgemeester en zijn vrouw afgelopen carnaval met een dikke 10+ geslaagd voor hun Heerlens inburgeringsexamen, en kunnen we alleen maar hopen dat het getoonde enthousiasme en betrokkenheid van onze nieuwe burgemeester doorgezet zal worden naar een collegebrede bestuurlijke daadkracht waarmee Heerlen nog meer op de kaart gezet kan worden.

Klik hier voor meer foto’s van de Heerlense carnaval.

 

Reacties