Van dag tot dag bekijken of optochten door kunnen gaan

Met stormachtig weer op komst zullen de gemeenten en de organiserende carnavalsverenigingen zelf moeten bekijken of de plaatselijke vastelaovesoptochten komende dagen door kunnen gaan. Dat liet de Veiligheidsregio Zuid Limburg vandaag weten.

Voor maandag verwachten de bekende meteorologische voorspellers het slechtste weer. WeerOnLine geeft voor maandag zelfs een dikke ‘1’ voor het weer in Heerlen, met 95% kans op neerslag en windkracht 6. Volgens het KNMI behoren dan zelfs windsnelheden van 75 kilometer per uur tot de mogelijkheden.

Als het KNMI op een van de carnavalsdagen door de zware wind ‘code oranje’ zou afgeven, dan is het meerijden van grote carnavalswagens in optochten onverantwoord, zo vindt Veiligheidsregio Zuid Limburg. De organisaties zullen dan moeten overwegen de optocht af te lassen, of ze door laten gaan zonder grote wagens, veelal toch de smaakmakers van deze stoeten.

Op carnavalsmaandag zijn er diverse optochten in de dorpskernen en stadswijken van Heerlen, in Hoensbroek, en natuurlijk d’r Jroeëse Tsóg in Kerkrade.

Zij zullen wel weer mee mogen...
Zij zullen wel weer mee mogen…

Reacties