Frans Bovenlander is de 57ste Prins van de Postbuulen

Foto: Lilian Charpentier

Op zaterdag 30 januari 2016 is Frans Bovenlander uitgeroepen als de nieuwe Prins van C.V. de Postbuulen. De Postbuulen vierden in een overvol Juphuis met het 57ste Postbuulenbal de proclamatie van Frans II. Dankzij optredens van een groot aantal artiesten was deze avond een geweldig succes.

Frans werd op 1 augustus 1955 in Den Haag geboren en is nu dus 60 jaar oud. Hij is werkzaam bij het Centraal Bureau voor de Statistiek, het CBS. Frans was in zijn jeugdjaren actief bij Scouting Nederland waar hij het tot vaandrig schopte. In die periode ontmoette hij zijn huidige echtgenote, Tilly, waarmee hij intussen al 39 jaar is getrouwd. Zij hebben twee zonen Raymond en Danny. Ook zijn ze de trotse opa en oma van kleindochter Lynn van aanstaande schoondochter Minouschka die in mei gaat trouwen met Danny.

In 1978 maakte Frans de keuze om met het CBS te worden overgeplaatst naar Heerlen. Een geweldige keuze waar hij tot op de dag van vandaag nog erg blij mee is. De scouting werd vaarwel gezegd en Frans ging weer voetballen. Eerst bij RKHBS, toen bij V.V. Laura, daarna ging hij bij V.V. Heksenberg voetballen en hij sloot zijn voetbalcarrière af bij SVN. Bij SVN heeft hij ook als jeugdleider gefunctioneerd. Frans is een echte verenigingsman. Want behalve bij de scouting en voetballen was Frans ook een fanatieke biljarter bij Cebusta en bij Union. Ook is hij lid van het Garderezjiment D’r Kuëb va Heële en van Stadsschutterij St. Sebastianus.

Omdat zijn echtgenote Tilly intussen al 17 jaar bij de Post werkzaam is, is zijn relatie met C.V. de Postbuulen niet vreemd. Samen hebben ze carnaval in de loop der jaren ervaren als een positieve afschakeling van de dagelijkse sleur en zijn dan ook van plan om tijdens de carnaval helemaal uit hun dak te gaan.