Presentatie literair jongerentijdschrift ‘Ochtendlicht #6’

Op zondag 31 januari aanstaande tijdens ‘Poëzie aan de Maas’ in Centre Céramique in Maastricht wordt de zesde editie van Ochtendlicht gepresenteerd.

Ochtendlicht is een literair jongerentijdschrift dat twee keer per jaar verschijnt en ondersteund wordt door het Huis voor de Kunsten Limburg. Om het nieuwe jaar dichterlijk in te luiden is het nieuwjaarsgedicht, geschreven door redactielid en stadsdichter van Heerlen Michelle Bracke in opdracht van het Letterkundig Centrum Limburg, geplaatst. In deze editie ook 2 verhalen uit de schrijfwedstrijd ‘Story Telling & Selling’ en het resultaat van het samenwerkingsproject Unraveling. tussen The Art Project en YoungPoets, waarbij 3 jonge dichters gedichten schreven bij het werk van 3 jonge kunstenaars. Het portfolio van één van die kunstenaars Andrea Beckers (wiens werk ook de cover siert) is opgenomen, alsook dat van graffitiartist DESH. Daarnaast een verslag van de voordraagmarathon die YoungPoets in Schunck* Heerlen organiseerde om zo op een literaire manier geld op te halen voor Serious Request. En nog veel meer!

Redactie-uitbreiding

Onlangs is de redactie van Ochtendlicht uitgebreid met de jonge dichteres Ginny-Leen Manders en de jonge (non-)fictieschrijver Yorick Wolswijk! Ook is redactielid Samuel Bom terug van weggeweest (uit de Verenigde Staten). Met 8 vaste leden staat de redactie er nu sterk voor! Meer info: http://www.hklimburg.nl/disciplines/literatuur/projecten/tijdschrift-ochtendlicht.html

Kopen

Een exemplaar van Ochtendlicht kost 5 euro (exclusief verzendkosten) en is te koop via www.hklimburg.nl/webshop, bij diverse boekhandels in Limburg en bij de presentatie tijdens Poëzie aan de Maas van 11.00 tot 12.45 uur. Hoofdgast is de bekende Vlaamse auteur Stefan Hertmans, de schrijver van het Poëziegeschenk 2016. De Limburgse poëzie wordt vertegenwoordigd door Frans Budé, Michelle Bracke en Daan Doesborgh. De muzikale invulling is in handen van Dorien van Gilst (gitaar) en Sasja de Veer (zang). De ochtend staat onder inspirerende leiding van journalist en redacteur van Zuiderlucht Emile Hollman. Kijk hier voor meer informatie.